Narodno pozorište u Nišu, Niš, zgrada, pozorište
Foto: Shutterstock/WR7

Publiku u Narodnom pozorištu Niš tokom januara meseca očekuje jedna premijere, gostujuće predstave i proslava slave Sveti Sava.

Januarski repertoar Narodnog pozorišta Niš počinje od utorka, 16. januara u 20 časova, izviđenjem predstave “Afera nedužne Anabele” reditelja Igora Pavlovića. Već narednog dana, na programu je komad “Seme”, a tekst i režiju potpisuje niški glumac Miroljub Nedović.

U četvrtak, 18. januara od 20 sati, biće izvedena drama “Brod za lutke”, Milene Marković u režiji Ive Milošević, a na programu je i u subotu 20. januara.

Narodno pozorište iz Niš učestvovaće na Festivalu pozorišne igre “Mucijevi dani” u Ateljeu 212 u Beogradu, a repertoar u Nišu će biti nastavljen tek u petak, 26. januar od 12 sati obeležavanjem školske slave Sveti Sava niških gimnazija.

Sonja Petrović Foto: Vladimir Veličković

Kraj meseca 29. januar rezervisani za pretpremijere predstave “Prasetina na 178 načina”, dok će premijera predstave rediteljke Sonje Petrović biti na repertoaru u utorak, 30. januara.

Poslednjeg dana januara nišku publiku očekuje gostovanje Akademije 28 iz Beograda sa predstavom “Ženski razgovori” Duška Radovića.

Bonus video: Poznato kada će se pozorište „Boško Buha“ konačno vratiti u svoju zgradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar