Foto: V. Veličković /Promo/Pozorište mladih

"Cat Claw", predstava inspirisana stripom Branislava Kerca, u režiji Majkla Helmerhorsta biće premijerno izvedena u subotu, 22. oktobra u 19.30 časova, na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, saopštili su iz ovog teatra.

Ova neobična pozorišna produkcija, nastala u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture, govori o paralelnim dimenzijama, ljudima pacovima, opasnim tehnologijama, neprežaljenim ljubavima, studentskim mukama, hevi metal koncertima, akcionim herojima sa viškom kila i super ženi koja mora da se nosi sa svim tim.

Foto: V. Veličković /Promo/Pozorište mladih

„Predstava ‘Cat Claw’ je pre svega omaž strip crtaču Banetu Kercu koji je stvorio superheroinu Ket Klou kao svoju verziju američkog osvetnika. Akcenat je na stripovskoj ikonografiji koja se bavi negativcima ‘većim od života’, inspirisanim akcionim filmovima. Naša predstava je beskompromisni pastiš sveta noar filma i okretnog tempa stripa. Nadam se da smo stvorili visprenu komediju sa smelom scenskom akcijom. Nema više fine cure: Ket Klou će zauvek očistiti Novi Jork od zločina i poroka!“, istakao je uoči premijere holandski reditelj Majkl Helmerhorst.

Nikola Davić i Uglješa Šajtinac su ovaj strip pretočili u pozorišni komad.

„Uhvatili smo se u mrežu njenih čarapa! Tokom pisanja ove drame, Ket nas je povela u avanturu kroz svoj svet i sada je opet završila u našem. Željno iščekujemo ponovni susret i nadamo se da će biti zadovoljna načinom na koji smo opisali našu avanturu. Ne želimo da dobijemo batine!”, rekao je Davić, a Šajtinac je dodao:

“Iskreno, nadali smo se da barem u jednom od njenih života ima malo mesta za nas dvojicu. Zamalo da ne preživimo, ali Ket nas je ipak sačuvala. Hvala, Ket.“

Foto: V. Veličković /Promo/Pozorište mladih

U predstavi igraju Ivana Vukčević, Slobodan Ninković, Saša Latinović, Neda Danilović, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić, Jelica Gligorin, Miloš Macura, Nenad J. Popović, Dejan Šarković, Darko Radojević, Vlada Janković i Jelena Radić.

Autor scenografije i video mapinga je Dušan Jovović, kostomografkinja je Milica Grbić Komazec, a kompozitor Lazar Novkov. Scenski pokret i borbe osmislio je Dragan Stojmenović, a dramaturškinja na predstavila bila je Divna Stojanov.

Reprize su 23. i 24. oktobra.

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar