Jelena Đokić, Dušanka Glid i Teodora Dragičević u predstavi "Mačka Pečena" Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijera predstave "Mačka pečena" u režiji Đurđe Tešić, a po tekstu Milene Depolo, održana je večeras u Teatru na Brdu uz ovacije publike.

PROČITAJTE JOŠ

Izvođenjem ovog komada počelo je održavanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u organizaciji Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) u Srbiji, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, Ministarstva za evropske integracije, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Norveške ambasade u Beogradu.

Glavne uloge poverene su Jeleni Đokić i Viktoru Saviću, a priča prati tridesetsedmogodišnju samohranu majku koja upoznaje naizgled neodoljivog muškarca, ali ova ljubavna priča ubrzo prerasta u njene pokušaje da opravda partnersko nasilje.

Zaslepljenost ljubavlju i hronična samoća utiču na to da glavna junakinja ubrzo zatvara oči za neprihvatljivo ponašanje partnera.

Jelena Đokić u ulozi Sofije pravi gotovo neprimetan prelaz iz samostalne i jake individue ka nesigurnoj i krhkoj ženi kojoj je jedini prioritet da svog partnera zadrži, čak i po cenu ugrožavanja sopstvene bezbednosti.

Jelena Đokić u predstavi „Mačka Pečena“ Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U ulozi njenog nasilnog supruga Petra našao se Viktor Savić čija je prisutnost na sceni, pogotovo tokom scena nasilja, donela uvid u to za šta je glumac sposoban.

Suptilno opominjanje publike na problem partnerskog nasilja, kao i činjenicu da se to može dogoditi bilo kome, nagrađena je ovacijama na kraju predstave.

Pored Jelena Đokić i Viktora Savića, u predstavi igraju i Vladan Milić, Teodora Dragičević, Dušanka Glid i Tašana Đorđević.

Reprize su 26. i 28. novembra, a na sceni Teatra na Brdu publika će moći ovaj komad da pogleda i u decembru.

BONUS VIDEO: Katarina Kaja Žutić Predstava je vreme i svet za sebe

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar