Letnji pozorišni maraton za decu održava se na sceni u parku Doma kulture "Studentski grad. "Foto: Pozorište Talija/Promo

Predstava “Ivica, Marica i šumska kuvarica“ u koprodukciji Teatra Talija i pozorišta Švrća iz Šapca, biće premijerno izvedena 14. jula u 19 sati u okviru Letnjeg pozorišnog maratona za decu, saopštili su organizatori.

Komad je rađen po motivima poznate priče, ali sa potpuno novim originalnim tekstom i s akcentom stavljenim na temu zdrave ishrane i slatkiša. Duhoviti dijalozi, sjajni pevljivi songovi i koloritna scenografija, zadržaće pažnju dece svih uzrasta do samog kraja predstave, ističe se u najavi.

Igraju Maja Jovanović, Andrea Forca, Darko Joksimović. Tekst i režija potpisuje Ljiljana Joksimović, za kostim je zadužena Milka Šild, a za muziku i songove Silence produktion.

Decu, osim besplatnog ulaza očekuju pokloni – sladoledi, slatkiši, sokovi, a organizatori najavljuju i prateći program “Akcenat na talenat“, kojim pružaju mogućnost talentovani mališanima da pet minuta pre početka predstave pokažu pred publikom svoje umetničke sklonosti (pevanje, sviranje, glumu …).

Svi gledaoci koji tokom predstave pošalju humanitarni SMS dobijaju i poklon igračku. Do sada je podeljeno oko 1.000 igračaka, dok je festival tokom dva meseca i 20 odigranih predstava, posetilo više od 7.000 duša.

“Letnji pozorišni maraton za decu“, održava se na sceni u parku Doma kulture „Studentski grad“, Bul. Zorana Đinđića 179, a organizuje ga dečje pozorište Talija uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Fondacije Kavčić i DKSG-a. Tokom predhodna dva meseca i izvedenih 20 predstava, nastupalo je desetak pozorišnih grupa iz cele Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar