Predstava Na pucini
Predstava "Na pućini", Šabačko pozorište. Foto: Promo

Na sceni Šabačkog pozorišta večeras (19.00) će premijerno biti izveden komad "Na pučini" Slavomira Mrožeka, u adaptaciji, scenografiji i režiji Ivana Tomaševića, koji je uradio i izbor muzike.

U originalnoj verziji Mrožekovog teksta svi likovi su muškarci, a u ovom adaptiranom pojavljuju se žene. Takođe, i dva nova lika koje ne postoje kod autora a igraju ih muškarci, najavili su iz ovog teatra.

U ulogama debelog, srednjeg i malog brodolomnika pojavljuju se Dragana Radojević, Aneta Tomašević i Кristina Pajkić, poštara i lekeja tumači Slađana Pajčić, a profe glume Vladimir Milojević i Siniša Maksimović.

Predstava Na pucini
Predstava „Na pucini“, Šabačko pozorište. Foto: Promo

Кostim je poveren Seleni Mladenović.

„Želja nam je bila da pokažemo kako u nekim mogućim životnim situacijama ljudi, u našem slučaju žene, kada je u pitanju borba za egzistenciju, mogu doći do tako bizarnih rešenja problema, kao što je kanibalizam.

Tri žene jasno skicirane kao predstavnice tri društvena sloja: onog koji bi da jede a stalno ostaje gladan, onog koji razmišlja i svoju nemoć tumači filozofijom i onog koji manipulacijom ostvaruje svoje ciljeve“, objasnio je Tomašević i dodao „dva muška lika koja se od početka sukobljavaju oko svojih naučnih tvrdnji u pogledu razlika i sličnosti muškaraca i žena, po principu predstave u predstavi, u ulozi su naratora i komentatora.

Ono što su poručili gledaocima kao upustvo je da treba da pokušaju da se smeju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar