Mina Nenadović i Nevena Nerandžić Foto:Dalibor Tonković/Promo/Pozorište na Terazijama/Vesna Lalić/Nova.rs

Nevena Nerandžić i Mina Nenadović naizmenično se smenjuju u ulozi Aleks Ovens i obe su beskrajno zahvalne savetima koje im je dala Tanja Bošković.

Pozorište na Terazijama inspirisano čuvenim američkim filmom „Flešdens“ iz 1983. godine, postavilo je na svojoj sceni istoimeni komad. Predstava će imati dve ravnopravne podele, a glavnu junakinju Aleks Ovens tumačiće Nevena Nerandžić i Mina Nenadović. Predstavljamo vam ove mlade glumačke nade.

– Zajedno smo radile, pomagale se, zalivale smo se i rasle zajedno. Saradnja je bila zdrava, bez sujete, nismo se gledale ko je prva, ko druga podela, navijale smo jedna za drugu i dopunjavale smo se – kaže za Nova.rs Mina Nenadović (21), studentkinja glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Srđana Karanovića.

Mina Nenadović Foto: Dragana Udovičić/Promo

U središtu mjuzikla „Flešdens“ je mlada Aleks koja danju radi u čeličani, a noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere. Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli koji se u nju zaljubljuje. Njena najbolja prijateljica podstiče je da ostvari svoj san i da se prijavi za audiciju za prestižnu akademiju Šipli…

I Nevena i Mina su ulogu Aleks dobile na audiciji koju je organizovalo Pozorište na Terazijama.

– Kad sam išla na audiciju, nisam razmišljala da ću dobiti ulogu. Otišla sam da proverim sebe, dala sam svoj maksimum i desilo se, bila sam oduševljena što sam odabrana. Sada pred premijeru imam tremu, jer imam cilj koji želim da ostvarim, želim da ispunim očekivanja svih ljudi koji žele da gledaju ovaj hit – otkriva za naš portal Nevena Nerandžić (25) koja je prva stupila na scenu sa partnerom Slavenom Došlo.

Nevena Nerandžić Foto: Privatna arhiva

Za razliku od nje, Mina je na audiciju otišla sa ciljem da dobije ulogu Aleks.

– Pa ako je ne dobijete, nije vam žao, shvatite da nije za vas i šta da se radi. Međutim, kada je dobijete, kada osetite koliko je to lepo i da je pred vama veliki zadatak i odgovornost onda je trema neminovna – kaže mlada glumica čiji će Nik Harli biti Arsenije Tubić.

I Neveni i Mini je ovo prva naslovna uloga, a imaju i neke sličnosti sa ulogom koju igraju.

– Nisam nikada školovala glas, niti sam išla na balet. Sve što sam naučila bilo je tokom osnovnih studija i mastera na Akademiji, gde smo imali časove pevanja i plesa, učili smo osnove klasičnog baleta, potom karakterne igre, pa akrobatiku, bavili smo se i savremenim plesom, sve je to bilo parcijalno. Mada, uvek sam htela da se bavim plesom ali nikada nisam to uradila – objašnjava Nevena, rodom iz Kraljeva, koja je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Nikite Milivojevića.

Mjuzikl Flešdens u Pozorištu na Terazijama Foto:Dalibor Tonković

Iskustvo na pozorišnoj sceni stekla je u Srpskom narodnom pozorištu gde je glumila u nekoliko predstava ali raditi mjuzikl je, kako kaže, nešto sasvim drugačije.

– Zahtevnije je, treba na poseban način da se održava telo i glas, da se vodi računa o izgovoru svake reči, o svakom tonu, pokretu, tonu, i to je kompleksan i zahtevan zadatak. Najveći izazov mi je bio da savladam koreografiju i želim da taj ples bude autentičan. Najviše sam radila na energiji Aleks, koja je malo drčnija, nego u filmu. To je bio moj ugao viđenja. Doživela sam je kao veoma borbenu devojku, koja sa dna socijalne lestvice pokušava da se izbori sa svim onim što se nalazi u njenom okruženju, sa ljudima punim para, ali i da stane na crtu školovanim balerinama i igračima koji igraju od kada su izašli iz pelena jer su im je školovanje bilo na dohvat ruke zbog imućnih roditelja. Zato želim da dočaram tu njenu borbenost.

Slaven Došlo, Bal na vodi, film, restaurirana verzija filma
Slaven Došlo Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

O svom partneru Slavenu Došlu, kaže da joj je mnogo pomogao i da su se lako sinhronizovali.

– Prija nam zajednički rad, sve je prirodno teklo. I zahvalna sam mu na tome što delimo lepu energiji, a posebno što je najzad naučio da izgovori moje prezime – našalila se Nevena.

Za Minu Nenadović, Aleks je hrabra mlada devojka koja se bori za svoj san i spremna je sve da žrtvuje za njega.

– Meni je ova uloga pomogla da shvatim da ne treba da odustajem u životu, da moram da verujem u sebe i da se borim za nešto do čega mi je stalo. A to sam shvatila kada sam ušla u njene cipele – priča talentovana glumica, kojoj su i majka i sestra po profesiji balerine.

Flešdens, Flashdance, mjuzikl, predstava, Pozorište na Terazijama, premijera
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Završila je Srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ i taj deo rada na „Flešdensu“ joj je, kako kaže, bio lakši.

– Igra mi je u nogama, ali pevanje mi je bio novitet. Tako sam ja Neveni pomagala u igri, ona meni u pevanju. Imala sam divnu saradnju sa Arsenijem, znamo se odmalena, i to mi je mnogo značilo jer smo bili opušteni i slobodni – priča Mina, koja je ove godine kao jedna od najboljih studenata postala stipendista Beogradskog dramskog pozorišta.

Mjuzikl Flešdens u Pozorištu na Terazijama Foto:Dalibor Tonković

„Flešdens“ na sceni Pozorišta na Terazijama ima više od sto umetnika. Naše sagovornice kažu da su čule da je kostimografkinja Jelena Stokuća izjavila da je 150 kostima sašiveno u devet krojačkih i tri obućarske radionice.

Nevenu Nerandžić je na premijeri imala podršku porodice i Kraljevčana, koji samo zbog ovog događaja došli u Beograd.

– Baš su me obradovali, čekali su da kupe karte. A podrška porodice mnogo znači, a nas nije malo – mama, tata, i tri moje starije sestre.

Nevena Nerandžić Foto: Dalibor Tonković/Promo/Pozorište na Terazijama

A Minu su bodrile majka i sestra, kao i klasa na čelu sa profesorom Karanovićem. Ipak, ništa ne može da nadomesti prazninu za ocem, našim poznatim glumcem Nenadom Nenadovićem, koji je nedavno preminuo.

– Znao je da sam dobila ulogu Aleks kada se razboleo, bio je u bolnici kada sam počela da je spremam. Mnogi su mi se divili što sam se dan posle sahrane vratila u proces i nastavila da radim na ovoj predstavi, ali smatrala sam da nije fer prema njemu da ne uradim ovo kako treba. Na kraju krajeva, igram Aleks, velikog borca i moram da guram dalje. Moj otac je moja snaga, moja zvezda i anđeo čuvar. Ova premijera je posvećena njemu, kao i sve što ću i ubuduće da radim.

U obe podele mjuzikla „Flešdens“ nastupa nekadašnja prvakinja „Pozorišta na Terazijama“ Tanja Bošković, koja tumači lik Hane, balerine u penziji.

– Ona je žena kojoj skidam kapu za sve. Sama njena pojava je značila podršku. Imala je strpljenja za nas, posle svake scene je bila tu da nas savetuje i podrži. Rekla nam je, što više grešimo, biće bolje na premijeri, jer ako ne grešimo onda to nešto ne valja. I da treba da budemo slobodne i svoje, da što više vežbamo, nema stida, sve se da popraviti – rekla je Mina Nenadović, a Nevena Nerandžić je dodala:

– Tanja mi je pomogla da izgradim samopouzdanje i da postanem svesna posla kojim se bavim. Što ona voli da kaže, a to govori i kroz ulogu Hane: „Glava gore u razređenom vazduhu i samo napred“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar