Foto: Dragana Udovičić /Promo/BDP

Beogradsko dramsko pozorište u okviru mini festivala "Naši dani" gostuje u Srpskom narodnom pozorištu i Novosadskom pozorištu /Ujvideki Shinhaz od 16. do 19. maja, saopštili su iz ovog teatra.

„Kada je sve nastajalo, naš cilj bio je da institucionalizujemo ideju o saradnji pozorišta iz Republike Srbije kako bi se međusobno predstavila dostignuća i prikazale aktuelne teme i ideje u oblasti umetnosti. Seme te ideje je jako dobro primilo, ne samo u ansamblima, već i kod publike. Kroz zajednički rad, implementirali smo različita znanja i dostignuća, sa akcentom na saradnji koja će se odvijati i ove i svake naredne godine i postati tradicionalna“, istakao je Milovan Filipović, direktor Drame SNP-a.

Miodrag Miki Krstović i Milena Zupančič Predstava „Cement Beograd“. Foto: Beogradsko dramsko pozorište/Promo

U Srpskom narodnom pozorištu biće odigrane tri hit predstave BDP-a „Zaljubljeni Šekspir“ u režiji Ane Tomović (16. maja), „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata (17. maja), i „Demokratija“ reditelja Veljka Mićunovića (18. maja).

U teatru Ujvideki Shinhaz, novosadska publika moći će da pogleda „Sumrak bogova“ u režiji Jagoša Markovića (18. maja) i komad „Crna kutija“ u režiji Andreja Nosova (19. maja).

Jug Radivojević. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Velika stvar za svako pozorište jeste saradnja sa drugim teatrima, razmena ideja, predstavljanje projekata, dostignuća, igranje predstava na nekim novim scenama i povezivanje sa publikom iz drugih gradova. Sve to mi smo postigli sa mini festivalom „Naši dani“, koji je od prošle godine do danas napravio jedan krug, od gostovanja BDP-a u SNP-u i Novosadskom pozorištu, preko igranja predstava novosadskih pozorišta na scenama Beogradskog dramskog, do ponovnog susreta sa novosadskom publikom“, smatra Jug Radivojević, direktor BDP-a.

U Beogradskom dramskom pozorištu u toku je festival „Naši dani“ u okviru kojeg gostuju pozorišta iz Banja Luke, dok će u junu ovaj festival biti održan u Zagrebu gostovanjem predstava Beogradskog dramskog pozorišta.

Bonus video: Rade Šerbedžija o Beogradskom dramskom pozorištu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar