Poziv umetnicima za oslikavanje murala u Beogradu

Kultura 02. sep 202017:24
Podeli:
TKV-Čavketov-pasaž-2018, Foto:Aleksandar Đalek Đorđević-Beogradski grafiti

Platforma „Rekonstrukcija“ pozvala je danas vizuelne umetnike koji nemaju iskustvo u oslikavanju murala da se prijave na konkurs i u saradnji sa iskusnim uličnim umetnicima i umetnicama realizuju zajednički mural u okviru ovogodišnjeg Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“, saopšteno je iz ove organizacije.

„Sa idejom da doprinese vidljivosti rada vizuelnih umetnika i umetnica u godini u kojoj je njegova dostupnost svedena na minimum, ali i kako bi osnažila domaće autore i autorke da razmišljaju u pravcu stvaranja u javnom prostoru, platforma ‘Rekonstrukcija’ poziva vizuelne umetnike i umetnice koji nemaju iskustvo u oslikavanju murala i drugih intervencija na ulici, da se prijave na konkurs i u saradnji sa iskusnim uličnim umetnicima i umetnicama – Barbarom Dimić, Snout-om i TKV, realizuju zajednički mural u okviru ovogodišnjeg Festivala umetnosti na ulici ‘Rekonstrukcija'“, ističe se u saopštenju

Poziv je otvoren, navode dalje, za sve zainteresovane stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji se izražavaju u polju vizuelne umetnosti, a žele da se oprobaju u realizaciji radova u javnom prostoru.

Foto:Promo

Odabrani umetnici i umetnice će sa mentorima-saradnicima napraviti zajedničku skicu, a zatim će poslednjeg vikenda septembra 2020. realizovati murale malih formata na odabranim zidovima u centralnoj gradskoj zoni Beograda.

„Prijava treba da sadrži ime i prezime autora ili autorke, godinu rođenja i mesto boravka, portfolio koji sadrži pet radova u PDF formatu (fajl ne veći od 10 MB), tehnike, formate i godinu nastanka priloženih radova, kratku umetničku biografiju i motivaciono pismo. Prijave se šalju na [email protected], a rok za slanje je 12. septembar 2020. godine.“, poručuju iz „Rekonstrukcije“.

Novosti u vezi sa konkursom mogu se pratiti na ovom linku.

Komentari

Vaš komentar