Foto: Universal/Promo

Klavirski album "Duality", iza koga stoji LP Duo, koji večeras nastupa na Kalemegdanu, od danas je dostupan i u svojoj anplagd varijanti, saopštila je diskografska kompanija Univerzal mjuzik Srbija.

Originalno komponovane i izvedene na hibridnim klavirima LP dua numere sa albuma „Duality“, njih šest, sada su kompletirane u svojim akustičnim izvedbama.

Poslednja u nizu koja se pojavila jeste kompozicija „Collapse – Ostinato for Leonid Šejka“.

U pitanju je kompozicija tokom koje dualizam dostiže vrhunac na albumu. Prva kompozicija koju smo komponovali za dva hibridna klavira i izvodili u sklopu projekta Quantum Music, ali je inspirisana umetnikom Leonidom Šejkom, koga smo ovom prilikom želeli da povežemo sa kvantnim fenomenom – objasnili su Sonja Lončar i Andrija Pavlović, koji čine LP duo.

Pijanistički dvojac se osvrnuo i na značaj kompletnog izdanja koje je prikazalo tranziciju iz neoklasičnog i eksperimentalnog žanra u klasičniju klavirsku muziku.

– Kada neki album doživi i anplagd izdanje, onda je to prava poslastica za publiku, a za muzičare znak da su uradili pravu stvar. Bilo je ovo dugo i uzbudljivo „Duality“ putovanje – poručili su muzičari, navevši da je njihovo novo izdanje „samo za najfinije uši“.

Izdanje „Duality (Unplugged)“ dostupno je na servisima Spotifaj i Dizer, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Podsetimo, LP duo će nastupiti večeras od 20:30 časova u okviru Belefa, na Kalemegdanu kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar