Galerija SANU Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Međunarodna izložba "O arhitekturi - Learning Architecture", osma po redu, biće otvorena 2. decembra u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu, saopštila ta ustanova.

Postavka, koja će biti otvorena do 12. decembra, obuhvata deset tematskih celina priznatih umetnika iz deset zemalja, u kojima će biti izloženi crteži, projekti, fotografije i dizajn produkta, video i audio zapisi.

Organizator interdisciplinarne izložbe je Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice STRAND, a postavka u Galeriji SANU nadovezuje se na istoimenu konferenciju i zaokružuje finalnu programsku celinu dešavanja „O arhitekturi“.

Glavna tema ovogodišnjih radova sledi koncept multidisciplinarnog pristupa arhitekturi, koji je razvijan na prethodnim konferencijama, ukazujući na važnost istraživanja UNESKO platforme „Learning City“.

Polazeći od 17 ciljeva održivog razvoja, posebno „Učinite gradove i ljudska naselja inkluzivnim, sigurnim, elastičnim i održivim“ razmatra se uloga arhitekture, kao osnovnog artefakta urbane strukture.

Na izložbi su zastupljene teme „Smart / pametna rešenja za arhitekturu urbani dizajn, nameštaj ulični i kućni, smart osvetljenje“, „Tehnologija i arhitektura- na koji način upotreba digitalnih tehnologija transformiše proces rada“, „Umetnost kao inspiracija“, „Dobri primeri – arhitektura koja uči“…

Izložba u Galeriji nauke i tehnike SAN biće održana u skladu sa svim merama protiv pandemije, zbog čega će broj posetilaca u galeriji biti ograničen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar