Kizuna, Japan Fest
Foto: Promo

Projekat razmene “Kizuno“ koji realizuje Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture” u saradnji sa organizacijom "EU - Japan Fest” iz Tokija, otvoren je do 31. avgusta. To je poslednji ciklus javnog konkursa za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan, saopštili su iz Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana.

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine, u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Zbog toga, predlozi projektnih ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, ističe se u saopštenju.

Sve detalje zainteresovani aplikanti mogu pronaći na ovom linku.

Prijave sa pratećom dokumentacijom, šalju se na [email protected]

„Kizuna” je najduži otvoreni konkrus Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“. Počeo je u maju 2017. godine i završava se 31. avgusta 2021. godine. U tom periodu, bilo je 15 preseka, a grantove je dobilo 28 umetnika i radnika u kulturi.

Više informacija o Javnom konkursu u okviru programa razmene „Kizuna”, mogu se pogledati na sajtu Novi Sad 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar