Goran Paskaljević Foto:Zoran Lončarević

Urna sa posmrtnim ostacima reditelja Gorana Paskaljevića biće preneta u Beograd sutra, 10. oktobra, u pratnji njegove supruge, saopštila je porodica. Paskaljević je preminuo 25. septembra u Parizu, a kremacija je organizovana 5. oktobra na tamošnjem groblju Per Lašez.

„Svi koji budu želeli da se oproste od velikana naše i evropske filmske umetnosti, i velikog gospodina našeg grada koji je svojim kosmopolitskim duhom Beograd činio metropolom – Paskaljevićevi saradnici, prijatelji, poštovaci njegovog dela, kao i publika koja je volela njegove filmove, moći će da mu upute poslednji pozdrav u nedelju, 11. oktobra, od 11 do 15 sati, u velikoj Sali na Novom groblju“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Dodaje se da će po želji Paskaljevića, polaganju njegove urne prisustvovati samo članovi najuže porodice, i to će naknadno biti obavljeno.

„Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra“, najavljeno je.

Komemoraciji će prisustvovati njegova uža porodica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar