Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kolege i poštovaoci glumca Bojana Lazarova koji je tragično preminuo 9. aprila u 51. godini života, održali su danas komemoraciju u Malom pozorištu “Duško Radović”.

U čast i sećanje na glumca govorili su upravnik Aleksandar Nikolić, glumci Anđelka Simić, Miloš Anđelković, Nikola Kerkez, Tatjana Stanković, reditelj Miroslav Momčilović i drugi, ističući da je Lazarov bio “vulkan ideja, predivna topla i nasmejana osoba”.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Direktor Malog pozorišta “Duško Radović” Aleksandar Nikolić je podsetio na uloge koje je Lazarov odigrao u svom matičnom teatru i istakao da je bio predivna osoba koja je bila zaštitnički nastrojena i zahvalio mu se kao čoveku što mu je kao mlađem dao podršku i pomogao mu.

– Bio je najbolji komičar i majstor improvizacije. Nisam mogao da dokučim njegovu tajnu humora, a onda sam shvatio. Prvo je hteo da zabavi sebe, pa kolege, i uspeh je bio zagarantovan i kod publike. Bio je vulkan iz kojeg kuljaju ideje. Takav je bio i u bifeu našeg pozorišta, epicentar oko kojeg se svi okupljaju – rekao je Miloš Anđelković.

Miroslav Momčilović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Reditelj Miroslav Momčilović otkrio je okupljenima da je Boki bio izuzetno duhovit i da je obožavao prepeve domaćih pesama i da mu je to bio hobi. Kao i to da je imao interni nadimak Guverner.

– Kada je jednom konobar pitao zašto ga tako zovemo, ja sam odgovorio da je to zato što je u banci bio mnogo više od Borke Vučić. Onda je Boki sam sebe zvao Borka Vučić. Imao je običaj da nestane u neki svoj bermudski trougao, pa se opet pojavi nasmejan, lucidan, šarmantan. I tako sve do novog nevremena – ispričao je, između ostalog, Momčilović, i dodao:

– Ako je ikome bio potreban odmor, to si bio ti, odmori prijatelju moj. Zavesa je spuštena, brate moj. Sad odmori tamo gde si otišao, više nema nevremena.

Nikola Kerkez je pročitao telegrame koji su upućeni na adresu Malog pozorišta „Duško Radović“ i podsetio se rada sa Lazarovim. Diana Križanić Tepavac, predsednica ASSITEJ Srbija, oprostila se biranim rečima u ime ove organizacije od dragog glumca i istakla da je voleo svoj poziv, kolege i pozorište, da se borio protiv svojih demona, ali i da se zalagao za humanost.

Tatjana Stanković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Rediteljka i glumica Tatjana Stanković ispričala je kako je pristao sa njom da radi lutkarsku predstavu iako joj je odmah rekao da „ne voli lutke“:

– Dragi Bojan, Bokica, Boki, sada bi rekao nema plakanja, nego žurka. Ona je počela kad smo 2000. krenuli da radimo predstavu „Bio jednom jedan lav“. Pristao je i dao je najlepše boje našem pozorištu. Stalno je gledao gore, i vodio nas na neke svoje oblake. Druže moj, bilo je lepo na oblaku sa tobom, makar i na kratko, a moglo je duže.

Anđelka Simić se zahvalila Bojanu Lazarovu u ime klase profesora Bore Draškovića sa Akademije umetnosti u Novom Sadu u kojoj su zajedno diplomirali.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tokom komemoracije, kojoj su pristustvovale Bojanova majka, ćerke Jana i Lana i bivša supruga, prikazani su inserti iz predstava, filmova i serija u kojima je glumio Bojan Lazarov.

Od dragog kolege oprostili su se Egon Savin, Iva Milošević, Gorčin Stojanović, Jovana Gavrilović, Bojan Dimitrijevć, Bane Trifunović, Marko Janketić, Nenad Jezdić, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija Srdan Golubović, Damjan Kecojević, Milena Predić, Miloš Samolov, Jelena Đokić, Vanja Ejdus…

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslednji ispraćaj Bojana Lazarova je u subotu, 16. aprila, u 12 časova, a izjave saučešća se primaju od 11.30 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Bonus video: Vida Ognjenović o Dejanu Mijaču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar