Bojan Lazarov
Bojan Lazarov Foto: Nenad-Petrović/JDP

Glumac Bojan Lazarov, koji je preminuo danas u 51. godini, oduzeo je sebi život, nezvanično saznaje Nova.rs.

Tragično preminuli dramski umetnik Bojan Lazarov tokom profesionalne karijere, koja je trajala od 1996. godine, igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji.

Nakon što je završio glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Bore Draškovića, bio je član Narodnog pozorišta u Somboru, a od 2001. godine se u stalnom angažmanu „Radovića“.

Lazarov je jedno vreme bio i v. d. direktora Malog pozorišta „Duško Radović“, a kada je za upravnika 2014. godine govorio je kolika mu je čast što vodi kuću u kojoj je ostavrio niz uloga:

Svestan sam da je velika ekonomska kriza zahvatila i teatar, a mi smo i u fazi temeljne rekonstrukcije zgrade. Ipak, imam utisak da nam se pruža fantastična prilika da budemo značajno pozorište ne samo u državi nego i u regionu… Želeo bih da u novoj zgradi oživimo i Večernju scenu, atraktivnu i zanimljivu, kao što je to bilo devedesetih godina u vreme Primoža Beblera, sa malim i zanimljivim formama.

Isticao je želju da decu što više vrati teatru:

– Današnje generacije su „zavisnici“ od interneta i video-igara, pa me interesuje u kom pravcu razmišljaju. Potom bi se na tu temu mogao uraditi i neki namenski tekst, pisan po porudžbini. Inače, naše pozorište je jedno od retkih „solventnih“, bez dugova, i zato može poslužiti kao primer dobrog poslovanja….

Nakon vesti o smrti Bojana Lazarova, koji je igrao i u komadima „Noć u Merlinovom zamku“, „Skoro svako može da padne, osim čaplje!“, „Prevaranti“, „Car je go!“, „Mala škola rokenrola“,“Mali kaplar“, ali i u klasicima „Zapisi iz podzemlja“, „Hamlet“ i „Mnogo buke ni oko čega“ u JDP-u, od kolege su se na društvenim mrežama oprostili glumci Jelena Đokić, Ljubomir Bulajić, Sloboda Mićalović, Anastasija Mandić i Jelena Stupljanin, uz komentar: „Boki, tužni smo…“

Bojan Lazarov na premijeri filma Vikend s ćalom Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslednju ulogu Bojan Lazarov ostvario je u dve TV serije. Najpre, u seriji „Vikend s ćaletom“, u kojoj je igrao doktora, a potom i u telenoveli po scenariju Dejana Karaklajića i Mirjane Bobić Mojsilović – „Tajna vinove loze“, u kojoj je tumačio psihologa Mitra…

Bonus video: Suze Dragana Bjelogrlića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar