Bojan Lazarov, glumac, preminuo, umro
Bojan Lazarov Foto: Twitter/JDP

Glumac Bojan Lazarov preminuo je danas u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Lazarov, koji je iza sebe ostavio na desetine uloga u pozorištu i na filmu, diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bora Draškovića.

Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu u televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta „Duško Radović“, a takođe je bio u ansamblu Narodnog pozorišta u Somboru.

Igrao je i na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ostavrivši sledeće role: Doktor Ružić (Pučina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet).

Igrao je i u predstavama: „Noć u Merlinovom zamku“, „Skoro svako može da padne, osim čaplje!“, „Prevaranti“, „Car je go!“ „Mala škola rokenrola“…

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima „Vikend s ćaletom“, Smrt čoveka na Balkanu, Beogradski fantom, Klopka… i u televizijskim serijama Državni službenik, Tajna vinove loze, Jutro će promeniti sve, Urgentni centar…

Bonus video: Dejan Mijač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar