Scene iz filmova Valter brani Sarajevo i Kum Foto:Rights Managed / Mary Evans Picture Librar / Profimedia/Screenshot

Tradicionalna manifestacija "Raške duhovne svečanosti" održava se u Raški do 21. avgusta, pod sloganom "Na tri koraka od vrha neba".

Na današnjem repertoaru od 17 časova, u Galeriji CK Gradac razgovaraće se o „Pola veka Kuma i Valtera“, a učestvuju Radoslav Zelenović, Milorad Milinković i Vladislava Vojnović. Od 19.30 sati, u Domu kulture biće izvedena monodrama „Knjiga o Milutinu“, a igra Nenad Jezdić, u režiji Egona Savina. Od 21.30 na Platou ispred Doma kulture koncert će održati Ana Ćurčin.

Predstava Knjiga o Milutinu
Predstava Knjiga o Milutinu, glumac Nenad Jezdić Foto:Nikola Vukelić

U petak, 19. avgusta, od 17 časova, u Galerija CK „Gradac“ prof. dr Darko Tanasković govoriće o srpskom kulturnom nasleđu na KiM, zatim će u Domu kulture biti svečano uručeno priznanje „Stefan Prvovenčani“ za 2022. godinu Darku Tanaskoviću, a potom će svirati Beogradski diksilend orkestar.

U nedelju, 21. avgusta, od 19 časova, biće upriličen razgovor o ulozi medija u očuvanju kulturne baštine, a učestvovaće Dejan Radovanović iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine, Emanuel Veverica, novinar i aktivista iz Bele Crkve, Branko Ćalović, direktor Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ iz Čačka, i Katarina Grujović Brković, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljeva. Moderator će biti Robert Čoban. Od 21 sat, na Gradskom trgu sviraće Darko Rundek.

Bonus video: Pola veka Kuma šta je tajna dugovečnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar