Foto: printscreen/Apple TV/Bruce Springsteen’s Letter to You — Official Trailer

Brus Springstin objavio je album „Letter To You“, snimljen sa svojim E Street Bandom, i ova kolekcija pesama od juče je dostupna za besplatno slušanje na platformama i društvenim mrežama. Publika ga je oberučke dočekala, a muzički kritičari ističu da je to jedan od njegovih najličnijih albuma do sada. Album je izašao istog dana kada i istoimeni dokumentarac.

– Posle svog ovog vremena, i dalje osećam goruću potrebu da komuniciram sa ljudima – poručio je Springstin u pratećem materijalu uz svoj 20. album i film, koji od juče može da se vidi na platformi Epl plus.
Celu lavinu pokrenuo je trenutak kada je Springstin dobio na poklon gitaru od jednog fana, nakon čega je odlučio da „pošalje pismo svim onim ljudima u publici“.

– Bacio sam pogled na nju i delovala je kao lepa gitara, tako da sam uskočio u automobil sa njom… sve pesme na albumu izašle su iz nje za manje od, recimo, 10 dana. Jednostavno sam šetao po različitim sobama u kući i pisao po jednu pesmu svakog dana. Pisao sam pesmu i u spavaćoj sobi. Pisao sam pesmu u baru. Pisao sam pesmu u dnevnoj sobi – naveo je Springstin na svom zvaničnom sajtu.

Album je, kako je ranije rekao, snimljen za samo pet dana u njegovom kućnom studiju u Nju Džerziju sa E Street Bandom i to je „jedno od najboljih iskustava sa snimanja koje sam ikada imao“. Njihov rad u studiju zabeležen je i u crno-belom spotu za naslovnu pesmu, kao i u istoimenom dokumentarcu, objavljenom istog dana, a nudi, kako kaže Gazda, „intiman i novi pogled na 45 godina dugo partnerstvo i procese rada E Street Banda“.

Na albumu je 12 pesama i one se mogu čuti na različitim platformana, kao i na Springstinovom kanalu na „Jutjubu“.

Kritičari magazina „Rolingstoun“ dodelili su mu četiri od pet zvezdica, nazivajući ga „jednim od najličnijih Springstinovih izdanja do sada“, „Pičfork“ navodi da se Gazda na njemu rve sa kompleksnom temom nostalgije, da ga je taj naboj pokrenuo da piše pesme i da se to oseća i u samom zvuku, a kritičar „Slejta“ ističe da je ova kolekcija pesama „više od još jednog povratka u dane slave“, dodajući da se čuje i sposobnost suočavanja sa starenjem, smrću i smrtnošću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar