Foto:EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Brus Springstin objavio je novi singl "Letter To You" na društvenim mrežama, najavljujući za 23. oktobar izlazak istoimenog albuma, snimljenog uživo sa E Street Bandom u njegovom kućnom studiju u Nju Džersiju.

„Dopada mi se emotivna narav ‘Letter To You’ i dopada mi se zvuk E Street Banda dok svira uživo u studiju, na način na koji to nismo radili nikada ranije, i bez nasnimavanja. Snimili smo album za samo pet dana i ispostavilo se da je to jedno od najboljih iskustava sa snimanja koje sam ikada imao“, navodi se u Springstinovoj pisanoj izjavi.

Pored devet novih pesama, na albumu se mogu čuti i tri („Janey Needs a Shooter“, „If I Was A Priest“, i „Song for Orphans“) nastale pre Springstinovog debija 1973. sa „Greetings From Asbury Park, N.J“, a sada su konačno snimljene u studiju.

Pesme na albumu

1. One Minute You’re Here
2. Letter to You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs a Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power of Prayer
7. House of a Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was the Priest
10. Ghosts
11. Song for Orphans
12. I’ll See You in My Dreams

S obzirom na to da Springstin ne menja reči pesama sa ranih verzija objavljenih na butlezima, piše magazin „Rolingstoun“, moglo bi se pretpostaviti da je „If I Was a Priest“ (koju je sedamdesetih obradio i Alan Klark, pevač Holliesa) sakralna fantazija, sa stihovima: „Ako bi Isus bio šerif, a ja sveštenik / Moja dama naslednica, a mama kradljivica“, da je „Song for Orphans“ dilanovska priča o „besciljim odmetnutim klincima koji žive svoje živote u pesmama“, a „Janey“ pomalo uvrnuta ljubavna pesma.

Gitarista E Street Banda Nils Lofgren rekao je nedavno u video razgovoru u okviru serije „Šta je novo u E Streetu“ Centra za američku muziku na Univerzitetu Monmaut, da je novi album „jednako dobra ploča kao sve za koje sam čuo da ih je Brus napravio, a to već znači mnogo“.

Springstin je prehodni, odlični album „Western Stars“, objavio pre tačno godinu dana. Od početka pandemije, svirao je uživo iz svog studija, poklonio svoj živi koncert ljudima u izolaciji i puštao je protestne pesme na radio stanici tokom protesta „Black Lives Matter“, a nedavno je nastupio i na koncertu posvećenom Džou Strameru iz grupe The Clash.

Za to vreme, Pati Skjalfa, Gazdina supruga i članica E Street Banda, napisala je muziku za tinejdžersku dramu „Pearl“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar