MOJ OFF - program/Foto:Promo

Donosimo vam kompletan program prvog besplatnog onlajn filmskog festivala, Moj OFF, koji će biti održan od 27. marta do 10. aprila.

Kako je ranije najavljeno, u okviru pet programskih celina biće prikazano 65 ostvarenja. Svaki film će imati svoj termin emitovanja, kao da ste u pravom virtuelnom bioskopu. Ceo program možete preuzeti ovde.

Moj OFF otvara novi film Romana Polanskog, „Optužujem“, 27. marta u 21h. Sutradan kreće celodnevni program.
Termin od 9h rezervisan je za retrospektive velikana, Kšištofa Kješlovskog (Tri boje: Crveno, Tri boje: Belo i Tri boje: Plavo), Dejvida Linča (Glava za brisanje, Tvin Piksa: Vatro, hodaj sa mnom i Izgubljeni auto-put) i Federika Felinija (Sladak život, Osam i po, Đulijeta i duhovi).

Svakoga dana u podne, od 28. marta do 10. aprila, biće emitovani dokumentarna ostvarenja: o Šarlu Aznavuru, Maradoni, Dr Rut, Pavarotiju, Feliniju, Uelbeku, Sergeju Polunjinu i drugim temama.

Od 15h na programu su porodični i filmovi za decu sinhronizovani na srpski jezik. Sekciju otvara „Čuvena invazija medveda na Siciliju“, prikazana na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, a potom na otvaranju 15. KIDS FEST-a u Beogradu.

Glavni program, „Viđeno neviđeno“, od 18h i 21h, donosi 28 filmskih naslova iz Kana, Venecije i Berlina, prikazanih na 48. Festu i 25. Festivalu autorskog filma, među kojima su pobednici „Nevidljivi život“, odnosno „Martin Idn“, ali i dobitnik Oskara „Parazit“ kao i tri ostvarenja koja ćemo ovde imati prilike da vidimo prvi put: norveška drama/misterija „Napolje i konje kradu“, francuska komedija „Laka devojka“ Rebeke Zlotovski i ruska ratna drama „Pritka“ Kantemira Balagova.

Film koji je zatvorio prošlogodišnji FAF, francuska komedija „Talaso“ (Thalasso) sa Mišelom Uelbekom i Žerarom Depardjeom, prati dvojicu zaljubljenika u alkohol koji u spa-centru borave na rehabilitaciji, „Počasni gost“ (Guest of Honour) Atoma Egojana kroz dramu istražuje vezu između oca i ćerke, njihovu istoriju odnosa kao i događaje koje niko od njih nije dobro razumeo, dok se „Idealan kandidat“, prve rediteljke sa prostora Saudijske Arabije Haife al-Mansur, bavi doktorkom koja prkosi utvrđenom patrijarhalnom sistemu kandidujući se na lokalnim opštinskim izborima.

Festival možete pratiti na ovom linku. Dostupan je za sve u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram