Glumačke svečanosti "Milivoje Živnović" u Požarevcu Foto:Promo

Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović", 26. po redu, počinju večeras i trajaće do 10. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu, saopštili su organizatori.

Festival posvećen glumcu i glumačkim ostvarenjima biće, posle jednogodišnje pauze zbog pandemije, otvoren večeras predstavom „Put velikana, Milivoje Živanović“ u produkciji Centra za kulturu Požarevac. Ova predstava, na koju je ulaz besplatan, nije u takmičarskom programu Glumačkih svečenosti, već van konkurencije.

Takmičarski deo festivala kreće od ponedeljka 4. aprila, kada će biti izvedena predstava „Široka zemlja“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U konkurenciji za nagrade su i komadi „Gospođica Julija“ (Madlenianum), „Vuci i ovce“ Narodnog pozorišta, „Pristanak“ Ateljea 212 i „Golmanov strah od penala“ Srpskog narodnog pozorišta. U čast nagrađenih na zatvaranju festivala, 10. aprila biće odigran komad „Berači snova“ Zvezdara teatra.

Selektor festivala je reditelj Nikita Milivojević, dok žiri, koji odlučuje o priznanjima, radi u sastavu: rediteljka Tanja Mandić Rigonat, scenograf i akademik Miodrag Tabački i glumac Branko Cvejić.

Osim predstava, publika će u okviru festivala moći da pogleda i izložbe, prisustvuje promocijama monografija i teatroloških studija, a planirano je i izvođenje komada za decu u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac.

Bonus video: Pozorište lutaka Pinokio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar