Foto: fcs/This and That Productions, Vesna Lalić/Nova.rs

Snimanje dugometražnog filma "Majka Mara”, u režiji proslavljene glumice Mirjane Karanović, počelo je juče u Beogradu, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Scenario su napisali Mirjana Karanović, Maja Pelević i Ognjen Sviličić, dok je saradnik na scenariju Srđan Koljević. Tekst je nastao po elementima drame „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ Tanje Šljivar.

Glavne ulog tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović, a u filmu glume i Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija… Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Laura Locher.

Film producira, u ime filmske kuće „This and That Productions”, Snežana van Hauvelingen a nastanak i ovog ostvarenja podržao je FCS.

U središtu filmske priče je Mara, uspešna poslovna žena čiji život iz korena menja iznenadna smrt sina jedinca. Kroz odnos sa mlađim muškarcem, ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje, naveo je FCS.

Film su podržali i „MEDIA Kreativna Evropa“, Filmski centar Crne Gore, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Slovenački filmski centar, Luksemburški filmski fond, BAK, ministarstvo kulture Švajcarske, Ciriški filmski fond i Eurimaž.

Snimanje će trajaće do sredine oktobra na lokacijama u Beogradu, a planirano je da se postprodukcija radi u Srbiji, Sloveniji, Luksemburgu i Švajcarskoj.

Bonus video: Nada Blam: Deci u filmu treba dati više prostora, znam koje su im razvojne potrebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar