Interakcija 2021. plakat. Foto: Promo

Međunarodni studentski filmski kamp “Interakcija 2021” počeo je dolaskom 12 učesnika, studenata filmskih akademija iz Poljske, Estonije, Egipta, Rusije, Novog Zelanda, Austrije, Hrvatske i Srbije. Tokom kampa biće snimljena tri dokumentarna filma, saopštili su danas organizatori.

Studenti su se, kako je navedeno, juče okupili u Beogradu, a od danas će u Čačku i Užicu, podeljeni u tri ekipe, snimiti dokumentarce o temi „Bez ograničenja“.

Ekipe koje će snimati u Užicu predvode scenarista i reditelj sa Novog Zelanda Isak Najts -Vašbourn i studentkinja režije na Poljskoj nacionalnoj filmskoj školi u Lođu Klaudia Folga.

Rediteljka čačanske ekipe je Ružica Anja Tadić, koja je diplomirala je multimedijalnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde trenutno studira i master program režije.

Učesnici će uz podršku lokalnih koordinatora produkcije u narednih sedam dana pronaći priče i snimiti dokumentarce, a zatim će se 15. avgusta okupiti u Požegi, gde će do 22. avgusta montirati filmove.

Premijera filmova snimljenih tokom kampa biće održana 23. avgusta 2021. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnji kamp se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Cinnamon Films, Studentskog centra Užice, ali i brojnih partnera i prijatelja.

Tokom petnaestogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 249 učesnika iz 56 zemalja, snimljeno 50 dokumentaraca i osvojeno više od 20 nagrada na filmskim festivalima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar