Branka Petrić. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dobro, dobro sam, još danas primam neku injekciju, i još malo pilulica, i biću odlično.

Ovo je par nedovoljnih reči o tebi. Ali dopusti mi da se setim našeg dragog Gorana Daničića i Borisa Komnenića sa kojima sam ne jedanput delila scenu, taj beskrajni prostor slobode. Nikad ih zaboraviti neću.

Dragi Vlasto, toliko smo svi verovali da ćeš izaći kao pobednik iz ove nedelje kao i do sada nebrojano puta. Pomenuću našu „Bubu u uhu“, koju smo igrali 43 godine, dok nije otišao naš dragi Nikola Simić. U salonu smo mnogo puta pominjali mogućnost da „Buba“ uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Imala je za to uslova. I bilo nam je žao što se to nije desilo.

Ali, dragi Vlasto, mislim da si ti svojim životom uspostavio knjigu rekorda koju bi mnogi poželeli da imaju. Tvoje godine, neprekidna profesionalna aktivnost, kako na sceni, tako na filmu i televiziji. Tvoja dobrota, bez imalo glumačke sujete, izuzetna kolegijalnost. Tvoja ljubav prema supruzi Nadi i kćerki. Tvoja skromnost ali sa punim osećanjem da znaš ko si i šta si. Tvoj stil oblačenja, tek kad dobro pogledaš vidiš kako su usklađene boje i oblici. Tvoje do poslednjeg časa nastojanje da dobiješ vozačku dozvolu.

Kad su te pitali koju hoćeš vakcinu, rekao si – rusku. Da li zbog Putina, upitali su oni. Ne, zbog Čehova, odgovorio si ti.

Da li postoji neko ko može da kaže da nije voleo Vlastu i da se nije radovao susretu sa njim i boravku sa njim na sceni. Nikad neću zaboraviti scenski dijalog između tebe i našeg dragog Nebojše Glogovca u predstavi „Hamlet“.

Vlasta Velisavljević i Nebojša Glogovac u predstavi „Sumnjivo lice“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Foto: Nenad Petrović/JDP

Tako je žalosno pristati na nešto što je neumesno, ali tako postoje sećanja. Dok to postoji, bićeš u mojim i našim mislima i srcu, gde će ostati zabeleženo čarobno trajanje Vlaste Velisavljevića.

……..
Autorski tekst glumice Branke Petrić za Nova.rs kojim se oprostila od svog prijatelja i kolege Vlaste Velisavljevića. Branka se trenutno oporavlja od koronavirusa.

Vlasta Velisavljević preminuo je juče u 95. godini. Biće sahranjen na Svetski dan pozorišta, u subotu, 27. marta, u Aleiji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare