Foto: John Salangsang / AFP / Profimedia

Serija "Naslednici" ("Succession") odnela je najviše Zlatnih globusa u TV kategorijama, posle svoje četvrte i poslednje sezone osvojivši četiri vodeće nagrade.

Serija je proglašena za najbolju, Kiran Kalkin, koji je igrao Romana Roja, za najboljeg glavnog TV glumca, a njegova koleginica Sara Snuk proglašena je za najbolju glavnu TV glumicu. Matju Mekfejden osvojio je za najboljeg sporednog glumca u TV drami.

Foto:John Salangsang / AFP / Profimedia

Kalkin je primajući svoj Zlatni globus priznao da nije to očekivao, da nije spremio šta će da kaže, „tako da će izlaziti sve što mu padne na pamet“ i našalivši se dobacio kolegi: „Eto ti ga na, Pedro Paskal. Moj je, izvini“, nasmejavši sve prisutne. Inače, serija “Last of us” koja je takođe bila nominovana u više kategorija, i od koje se mnogo očekivalo, nije dobila nijednu nagradu. Paskal je privukao pažnju prisutnih jer je na crvenom tepihu bio sa zavijenom rukom.

Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Kalkin je u svom govoru podsetio da je za Zlatni globus nominovan pre 20 godina, i da je smatrao “da je njegov momenat prošao”:

– Sećam se da sam pomislio, nikada se više neću vratiti u ovu sobu. Ali, zahvaljujući “Naslednicima”, bio sam nekoliko puta. Nagrada nije samo moja, ona je za ceo tim. Želim da se zahvalim trima neverovatnim ženama u svom životu: mojoj menadžerki, bez koje ne bih imao karijeru, mojoj supruzi Džez, što je podnela sve ovo i sve što dolazi sa tim, i mojoj divnoj mami – kazao je Kalkin, prenosi „Varajeti“.

On je bio u konkurenciji sa Brajanom Koksom („Naslednici“), Dominikom Vestom („Kruna“), Gerijem Oldmanom („Spori konji“), Paskalom („Last of us“) i Džeremijem Strongom („Naslednici”).

Glumac je tumačio Romana Roja u HBO seriji koja je u svojoj poslednjoj sezoni prikazala rasplet pametnog, oštroumnog člana porodice Roj koji je nakon gubitka oca dobio zadatak da privremeno vodi porodični posao.

Foto:Rich Polk / AFP / Profimedia

“Naslednici” su bili nominovani u devet kategorija, a pored Kalkina, Zlatni globus kući je odnela Sara Snuk za najbolju glumicu u TV drami.

Sara je već osvajala ovu nagradu 2021. za istu ulogu, ali se vodila kao sporedna glumica. Ovog puta, nakon svoje dominantne i moćne uloge u poslednjim epizodama ove drame, prijavila se u glavnoj kategoriji.

– Nadala sam se da neću morati da ustanem! Kiran je obično bolji u govorima. Ova serija je promenila moj život i svi u njoj su bili neverovatni. “Naslednici” su bili fantastičan timski rad što je i činilo ovu seriju neverovatnom. Čast je biti deo – kazala je glumica, a pre nego što je završila, dobacila je: „Ova soba je tako zastrašujuća!“

Foto:Rich Polk / AFP / Profimedia

Snuk je pobedila Helen Miren (“1923“), Belu Remzi („Last of us“), Keri Rasel („Diplomata“), Imeldu Stonton („Kruna“) i Emu Stoun („Prokletstvo“).

Foto:Michael Buckner / AFP / Profimedia

Za najbolju sporednu glumicu proglašena je Elizabet Debicki za ulogu princeze Dajane u “Kruni”.

Foto:Michael Buckner / AFP / Profimedia

Serija „The Bear“, osvojila je tri nagrade – za najbolju humorističku seriju i najboljeg glavnog glumca (Džeremi Alen Vajt) i glumicu (Ajo Edebiri) u komediji ili mjuziklu.

Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Mini-serija “Beef” drama o posledicama nesreće na putu, takođe je osvojila tri nagrade u kategoriji limitiranih serija, a kreator Li Sung Jin zahvalio se vozaču koji ga je inspirisao.

– Gospodine, nadam se da ćete i dalje u vožnji trubiti, i vikati, i time inspirisati druge – poručio je Li Sung Jin.

Foto: Gilbert Flores / AFP / Profimedia

Bonus video: „Barbi vs Openhajmer“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar