Birmingemska banda Foto:Profimedia.rs

U šestoj sezoni serije "Birmingemska banda" neće biti Džesi Idn, vođe radnica iz Birmingema i devojke sa kojom Tomi Šelbi povremeno ima ljubavne izlete, potvrdila je glumica Šarlota Čarli Marfi.

„Da, gotovo je. Ali bilo je mnogo zabavno dok smo snimali. I deluje kao da je to sve bilo pre godinu dana. Kao što i jeste. A bilo je i pre tri godine“, rekla je Čarli Marfi ekskluzivno za „Didžital spaj“ o svom odlasku iz ekipe serije „Birmingemska banda“ (Peaky Blinders).

Čarli Marfi kao Džesi Idn Foto:Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Džesi Idn, lik koji igra Čarli Marfi, pojavljivao se u četvrtoj i petoj sezoni popularne serije o porodici Šelbi, uličnim gangsterima iz perioda između dva svetska rata koji su tokom prethodnih pet sezona razvili firmu što širi svoje nelegalne i poneki legalan posao u Britaniji i Americi. Kao jedan od ključnih likova u te dve sezone, Džesi Idn se susrela sa harizmatičnim Tomijem Šelbijem (igra ga Kilijan Marfi), „glavom“ porodice, ratnim veteranom i kriminalcem sa političkim aspiracijama, kada je kao vođa sindikata radnica u njegovoj fabrici zatražila iste uslove za žene kakve imaju i muškarci.

Nakon toga su počeli da se viđaju, iz čega se izrodila i ljubavna afera, a Džesi je, uprkos svojim ubeđenjima, glasala za Tomija na parlamentarnim izborima i ostala je duboko razočarana njim, prvo kada je saznala da ima ženu i malo dete, a potom i kada je Šelbi, iz svojih konspirativnih razloga, počeo da (glumi da) podržava fašiste u Britaniji.

Tomi Šelbi je spasao Džesi Idn od hapšenja dok je protesovala protiv fašistista na mitingu, malo pre propalog pokušaja ubistva njihovog vođe Osvalda Mozlija koje je Šelbi i organizovao. Time se peta sezona završava.

Čarli Marfi potvrdila je da nije snimila nijednu scenu koja je naknadno izbačena iz serije, što znači da nije u scenama izbačenim iz završne epizode pete sezone za koje je reditelj Entoni Birn rekao da ih je izostavio da bi okolnosti pod kojima je Tomija neko izdao učinio zagonetnijim. Na pitanje šta ona misli, ko je ocinkario Šelbija, odgovara: „Mislim da bi pre trebalo da pitate: a ko ne bi? Tako biste mogli da suzite krug na neki način. Stiv Najt je neverovatan pisac i baš dobro održava to osećanje jeze, a tu je i mnogo meandara u priči. Tako da je bolje ići sistemom eliminacije“, kaže glumica i dodaje da je Džesi nakon svega „otišla u Rusiju, u Komunističku partiju“ i da taj lik sigurno zavređuje posebnu seriju o njoj.

Foto:Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Čarli Marfi je od odlaska iz ekipe „Birmingemske bande“ počela da snima triler „Zimsko jezero“ u Irskoj zajedno sa Emom Mekej, zvezdom serije „Seksualno vaspitanje“.

Snimanje šeste sezone „Birmingemska banda”, posle više odlaganja, počelo je u januaru, a prve epizode trebalo bi da budu prikazane do kraja godine ili početkom sledeće. Pre nekoliko dana pojavile su se i prve fotografije sa seta.

Sa snimanja serije „Birmingemska banda“ Foto:FARRELL / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na okupu je većina glumaca koja igra članove porodice Šelbi predvođena Kilijanom Marfijem. U novoj sezoni će, kako je najavljeno, biti i dva nova lika, jedan muški i jedan ženski. Ponovo se, naravno, spekuliše i da bi mogla da se vrati Grejs Šelbi, Tomijeva prva žena, jer navodno nije ubijena.

Tvorac serije i scenarista Stiven Najt izazvao je buru zimus svojim izjavama da je šesta sezona ujedno i poslednja, a da će se priča o porodici Šelbi nastaviti najverovatnije na filmu, a saga o njima trebalo bi da bude završena početkom Drugog svetskog rata. Pored toga, najavio je i mogućnost posebnih serija sa nekim od likova iz „Birmingemske bande“, tako da nije isključeno ni da će Džesi zaista dobiti „svoju seriju“.

Najt je, kako prenose mediji, u međuvremenu počeo sa rediteljem Ridlijem Skotom da radi i na seriji „Putevi slobode“ od, za sada, 10 epizoda, takođe smeštenoj u vreme Drugog svetskog rata, a završio je i scenario za biografski film o princezi Dajani pod nazivom „Spenser“.