Andrija Milošević, Veče sa Ivanom Ivanovićem, emisija
Andrija Milošević Foto: Ivan Dinić/Nova S

Vest da se zatvara Teatar na Brdu neprijatno je iznenadila prošle nedelje mnogobrojnu publiku koja je redovno pratila repertoar ovog pozorišta. Nažalost, došao je trenutak i za poslednju predstavu pre koje je Andrija Milošević, koji je zajedno sa Viktorom Savićem jedan od osnivača, odlučio da se obrati publici i održi emotivan govor pred prepunom salom.

Glumac je snimak objavio na društvenim mrežama napisavši da će taj trenutak zauvek nositi u srcu.

– Želim pre svega svima da vam se zahvalim i ne samo vama koji ste ovde večeras. Znam koliko vas je dolazilo na Teatar na brdu, a neki su možda tu prvi put i nažalost poslednji… Ovo je poslednji put da ću igrati na ovoj sceni. Teatar na Brdu više neće biti ovde i želeo sam u ovom trenutku da iskoristim ovu poslednju predstavu da vam se obratim. Toliko toga smo radili i za vas i za nas. Sigurno ćemo naći neki način pa ćemo se opet družiti, ali negde drugde. Ono što je sigurno je da bez vas ovo ne bi uspelo, niti će igde uspeti ukoliko vas nema – rekao je Milošević, a publika je uzvratila gromoglasnim aplauzom.

Na ovaj snimak odreagovala je i glumica Ljiljana Blagojević koja je napisala u komentaru:

– Dragi Andrija, nisam verovala da će do ovoga da dođe. Svakako ti to nisi zaslužio. Jako mi je žao. Znam da ćeš ti naći prostor i otvoriti opet pozorište. Uporan si ti i tvrdoglav, a što je najvažnije darovit i vredan. Ali mi je žao kada ne prepoznaju uspeh, a pre svega potrebu. Nepopularno je zatvarati puna pozorišta. Pa još u delu grada gde nema pozorišta. Ne znam šta je razlog? Da li neznanje ili loša namera? Svejedno. Bitno je da teatra gde si uložio četiri godine više nema. Odličnog, punog i potrebnog teatra. Čujem da se i u Tivtu gasi scena – napisala je glumica i dodala:

– Nije dobro živeti u vremenu koje će se pamtiti po zatvaranju pozorišta. Kulturna scena to ne sme da dopusti. Tebi dragi kolega naklon kakav si ti uradio pred ovom divnom publikom. Neka te prati sreća!

Bonus video: Andrija Milošević 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare