Teatar na Brdu i Viktor Savić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Teatar na Brdu, koji je otvoren 2018. godine na Banovom brdu, moraće da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica, saopštio je samo dan uoči Nove godine glumac Andrija Milošević koji je zajedno sa kolegom Viktorom Savićem osnovao ovo pozorište.

I nakon brojnih pitanja koja su dvojica glumaca dobijali proteklih dana u vezi sa tim, oglasio se Viktor Savić na društvenim mrežama:

„Opština Čukarica je izdala zvanično saopštenje, koje vam prenosimo u celosti. A prema razlozima koje navodi, oni smatraju da imaju značajniji plan za razvoj kulture na opštini Čukarica. Sada kada znamo zbog čega više nismo na Banovom Brdu, nakon Božića će Teatar na Brdu izdati svoje saopštenje ovim povodom“, naveo je Savić.

U obrazloženju KC Čukarica podseća se da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom „Klan production“, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

„Uzimajući u obzir da je ugovor istekao Kulturni centar Čukarica sagledao je mogućnost daljeg razvoja KC od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva“, navodi se u saopštenju, i dodaje da se to radi s ciljem usavršavanja i umetničkog razvoja mladih talenata.

Nakon što je dan uoči kraja 2022. godine Andrija Milošević saopštio da Teatar na Brdu više neće biti na Banovom Brdu, Centar za lokalnu samoupravu apelovaoje na Opštinu Čukarica da se omogući rad Teatru na Brdu i da nastavi da deluje u sali kulturnog centra.

Andrija Milošević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U vremenu kada je kultura u Beogradu i Srbiji ugrožena i nije na listi prioriteta, poslednje što treba prestonici jeste zatvaranje jednog mladog i vibrantnog pozorišta. Smatramo da je mnogo lepše da Čukarica bude poznata po ustanovama kulture, nego po divljoj gradnji, nesanitarnim deponijima i saobraćajnim gužvama, što je sada stvarnost za građane ove važne beogradske opštine“, saopštio je CLS.

Bonus video: Deca u Narodnom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare