Foto: SOULTIME media

Arhitekta i umetnik Andrej Josifovski, poznatiji pod pseudonimom Pijanista ponovo je privukao pažnju javnosti svojom novom instalacijom kojom povodom Dana planete Zemlje ukazuje na borbu za životnu sredinu.

U pitanju je Lego čikica od kartona koji stoji na deponiji đubreta.

Foto: SOULTIME media

– Danas je Dan planete Zemlje, a ovo je ECO čikica visine osam metara napravljen, od kartona za reciklažu, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih. Inspiracija za rad je čuveni LEGO čikica, koga sam uzeo kao simbol edukacije kroz igru tokom odrastanja. Čikica će uskoro imati još dva preoblačenja. Ovo nije plaćena reklama, ovo je borba za zdravu životnu sredinu – napisao je Josifovski uz fotografije kraj svog rada i poručio:

– Ovaj otpad nije igračka!

Josifovski se zahvalio onima koji su učestvovali u kreaciji i ideji, a među njima je i Jovan Memedović čiji je portret Pijanista radio od plastičnih flaša na Savi.

Foto: SOULTIME media

Razapeti Isus Hrist, posut zlatom nasred novobeogradske raskrsnice, mural Novaka Đokovića koji se plazi BBC-ju, umetnički grafiti sa likovima ličnih heroja, Zlatni kontejner, svetleći falus ispred Skupštine grada, natpis „Ne kenjaj“ na izlogu SANU, samo su neke od umetničkih „diverzija“ arhitekte i umetnika Andreja Josifovskog, poznatijeg po pseudonimu Pijanista.

Foto: SOULTIME media

Bonus video: Pijanista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar