Nemanja Radulović Foto: Marko Djoković/Beogradska filharmonija

Naš proslavljeni violonista Nemanja Radulović održao je sinoć nastup za pamćenje sa Beogradskom filharmonijom i dirigentom Danijelom Rajskinom na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, saopšteno je iz Filharmonije.

Nakon maestralnog izvođenja „Violinskog koncerta“ Čajkovskog Velikom salom Kolarca „grmele su“ petnaestominutne ovacije za Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju. 

Naš slavni violonista je publiku zato nagradio bisom koji je izveo zajedno sa filharmoničarem Bobanom Stošićem. „Na meniju“ je bio virtuozni splet etno melodija u kome je učestvovala i publika.

Veče na Kolarcu otvorilo je delo Florens Prajs „Andate moderato za gudače“, a zatvorila Betovenova „Simfonija broj 1“.

Nemanja Radulović Foto: Marko Djoković/Beogradska filharmonija

Najlepši „Violinski koncert“ svih vremena, kako često nazivaju ovo delo Čajkovskog, Nemanja i Filharmoničari pod dirigentskom palicom Rajskina, izveli su bravurozno.

Ponovni dolazak Nemanje Radulovića na Kolarac, prvi put posle nastupa na otvaranju Bemusa prošle jeseni, privukao je brojne zvanice. Osim ljubitelja muzike i predstavnika diplomatskog kora, koncertu su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i članovi vlade…

Bonus video:

Nemanja na Bemusu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar