Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Na konkurs za nišku književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković” pisci iz Srbije i inostranstva mogu da se prijave do 30. novembra, tako što će Društvu književnika i književnih prevodilaca Niša poslati neobjavljeni rukopis proze, poezije ili drame na srpskom jeziku. Ime dobitnika biće poznato 3. aprila naredne godine.

Književna nagrada koja čuva uspomenu na pisca čije ime nosi od 2019. godine je zvanična gradska nagrada i sastoji se od povelje i objavljene knjige laureata.

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora rukopisa, ime dobitnika nagrade biće objavljeno 3. aprila 2023. godine, na datum kad je rođen Slaviša Nikolin Živković. Pojedini delovi iz prispelih, a nenagrađenih rukopisa, predlogom žirija i uz pristanak stvaraoca, mogu biti objavljeni u književnoj periodici – navode iz Društva književnika.

Nagradu su do sada dobijali Zoran Pešić Sigma, Stana Dinić Skočajić, Miloš Grozdanović, Dragan J. Ristić i Vukosav Delibašić za rukopis “Povratak iz pakla”, novi roman koji će Društvo književnika predstaviti do kraja godine u Nišu, prilikom dodele nagrade za prethodnu godinu.

Osim Društva književnika i književnih prevodilaca, konkurs raspisuju Grad Niš i Niški kulturni centrar.

Zainteresovani stvaraoci mogu se prijaviti slanjem neobjavljenog rukopisa na mejl: [email protected], uz obavezne dijakritike, isključivo u word formatu, a iz Društva poručuju da je poželjno da isti dokument sadrži i kontakt podatke, kao i biografiju sa fotografijom.

Bonus video: Sajam Knjiga -Vladika Grigorije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar