Mlica Janevski i ekipa filma "Otac" na Berlinalu, Foto: Maja Medić/Promo

Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma koji konkurišu za Evropsku filmsku nagradu u različitim kategorijama (režija, scenario, gluma), a među odabranim ostvarenjima našao se i domaći film “Otac” reditelja Srdana Golubovića, saopšteno je iz „Megakoma“.

Spisak filmova predloženih u septembru će biti proširen sa novim ostvarenjima koja su imala potvrđenu premijeru do 31. maja, a koje su odložene usled pandemije koronavirusa. Uslov da budu nominovani je da imaju premijeru u bioskopima ili onlajn do kraja novembra 2020.

Film “Otac“ imao je svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu gde je osvojio dve nagrade, a potom je krajem februara otvorio 48. Fest.

Pročitajte još:

To je priča o čoveku kojem su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Glavnu ulogu tumači Goran Bogdan, a igraju još i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić, Ljubomir Bandović, i deca Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Bioskopski život filma „Otac“ prekinut je odmah na početku zbog epidemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja u Srbiji. Distributer najavljuje nastavak prikazivanja odmah po otvaranju domaćih bioskopa.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar