Foto: WARNER BROTHERS - Album / Album / Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sa velikom tugom primio sam vest o smrti jednog od najvećih glumaca na velikom ekranu, izjavio je Danijel Krejg, još uvek aktuelni filmski tajni agent 007, Džejms Bond, nakon vesti o odlasku Šona Konerija.

– Ser Šon Koneri ostaće upamćen kao Bond, ali i kao mnogo više od toga – naveo je Krejg, dodavši da je škotski glumac definisao „jednu eru i stil“.

– Duhovitost i šarm, koju je iskazivao na velikom ekranu, mogli su da se mere u megavatima. Upravo je on pomogao da se napravi moderan blokbaster – ocenio je engleski glumac, koji se već pet puta oprobao u ulozi Džejmsa Bonda, roli koja je, zahvaljujući filmu „Doktor No“, proslavila Šona Konerija 1962. godine.

Iako je zbog pandemije koronavirusa odložena premijera najnovijeg ostvarenja o tajnom agentu 007 „Nije vreme za umiranje“ za narednu godinu, Krejg, koji ponovo reprizira ulogu Džejmsa Bonda, dodao je da će, uprkos smrti, Šon Koneri nastaviti da utiče na generacije glumaca i reditelja u godinama koje dolaze, izrazivši saučešće njegovoj porodici i bližnjima.

– Gde god da je sad, nadam se da tamo ima golf teren – zaključio je Danijel Krejg, aludirajući na kraju na pasiju škotskog glumca, koji je svaki slobodan trenutak poslednjih decenija koristio da igra golf.

Podsetimo, Šon Koneri, koji je krajem avgusta poslavio svoj 90. rođendan, preminuo je jutros u snu, u svom domu na Bahamima, a ulogu tajnog agenta 007 igrao je čak sedam puta – u filmovima: „Doktor No“, „Iz Rusije s ljubavlju“, „Goldfinger“, „Operacija Grom“, „Samo dvaput se živi“, „Dijamanti su večni“ i „Nikad ne reci nikad“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare