Foto:EPA-EFE/ZSOLT SZIGETVARY

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli održaće još jedan koncert bez publike večeras iz amfiteatra "Teatro del silensio" u svom rodnom gradu Lajatiko, uz prenos uživo na internetu. ,

Koncert pod sloganom „Čekajući Misteriju lepote 2021“, a publika širom sveta će nastup moći da prati preko pevačevog kanala na Jutjubu.

Svoj drugi nastup od početka pandemije izvešće iz „Teatra del silencio“, izgrađenog na njegovu inicijativu u rodnom gradu Lajatiko.

Tenor će otpevati pet pesama, pratiće ga pijanista Karlo Bernini, sopran Alesandra Marianeli i umetnica Brittani O’Konor.

Lajatiko je svake godine domaćin „Teatra del silencio“, događaja koji je promovisao Bočeli i čije je izdanje 2020. zbog pandemije odloženo za narednu godinu od 22. do 24. jula.

„“Teatro del Silenzio“ živi. Živi u mašti i u nadi da desetine hiljada gledalaca čeka 2021. Njegovo divno gledalište je već ovde, u raznobojnim zastavama sveta“, napisano je na Bočelijevoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

Slavni tenor je izveo 12. aprila Uskršnji koncert iz prazne milanske katedrale Duomo koji je preko Jutjub kanala videlo oko 24 miliona ljudi.

Ovaj koncert je bio simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izlečenje obolelih od Kovida-19.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar