58. Oktobarski salon, logo Foto: Promo

Kulturni centar Beograda objavio je danas novi datum održavanja 58. Oktobarskog salona.

“Nakon ispitivanja mogućnosti korišćenja određenih izložbenih prostora, a u dogovoru sa kustosima, vodeći računa i o drugim sličnim događajima koji su već odloženi za drugu polovinu 2021. godine, objavljujemo da će 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale biti realizovan u periodu od 4. juna do 22. avgusta 2021. godine”, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, izložba će biti postavljena u Muzeju Jugoslavije, galerijama i bioskopu Kulturnog centra Beograda i “javnim prostorima u gradu”.

“Modifikovan kustoski koncept podrazumevaće i veći broj umetničkih intervencija u javnom prostoru u odnosu na prvobitni. Revidirana lista umetnika biće objavljena do kraja godine”, kaže se u saopštenju DKC-a.

Najveća izlagačka manifestacija iz oblasti likovnoih i primenjenih umetnosti kod nas, trebalo je da bude održano u svom redovnom jesenjem terminu ove godine, ali je odložena zbog pandemije, otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja

“Realizacija Salona tokom letnjeg perioda je izuzetak, još jedna u nizu specifičnosti rada u aktuelnom vremenu, no verujemo da će se već naredno, 59. izdanje planirano za 2023. godinu realizovati u periodu za koji se vezuje nastanak i ime ove manifestacije”, ističu organizatori.

Oktobarski salon likovnih i primenjenih umetnosti Srbije osnovao je 1960. godine Narodni odbor grada Beograda i otvaran je godinama 20. oktobra u čast Dana oslobođenja Beograda. Kako se navodi u prvom katalogu, „trebalo je da doprinese umetničkom vaspitanju naših ljudi i umnogome stimulira stvaranje samih umetnika“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar