58. Oktobarski salon, logo Foto: Promo

Manifestacija "Oktobarski salon - Beogradsko bijenale" odložena je za leto sledeće godine zbog pandemije koronavirusa, saopštio je danas organizator Kulturni centar Beograda.

Otvaranje 58. Oktobarskog salona, jedne od najvažnijih manifestacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti na Balkanu, bilo je zakazano za 16. oktobar.

Izložba pod nazivom „Sanjari“, koju su osmislili Ilarija Marota i Andrea Baćin, kustoski par iz Italije, u revidiranom izdanju za 2021. godinu predstaviće radove preko 50 umetnika iz celoga sveta, stoji u saopštenju.

Novi datumi i prostori za izložbu biće objavljeni u narednom periodu.

„Ponovno odlaganje Salona posledica je aktuelne pandemije izazvane virusom Kovid-19 i otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja usled uvođenja novih mera ponašanja, kao i stalnih promena kada je reč o uslovima putovanja i opštoj zdravstvenoj situaciji u pojedinim zemljama. Na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekretarijata za kulturu, manifestacija 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale odložena je za 2021. godinu“, navedeno je u saopštenju.

Kulturni centar Beograda i kustosi – Ilarija Marota i Andrea Baćin veruju da je odluka o odlaganju ove manifestacije za narednu godinu najbolje rešenje kada je reč o bezbednosti umetnika, autora, saradnika i publike, ali i za prezentaciju radova i uspeh izložbe.

„Uzimajući u obzir svu specifičnost aktuelnog vremena, izložba 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala, ‘Sanjari’ biće realizovana u ‘osveženoj’ verziji tokom iduće godine“, naveli su iz Kulturnog centra Beograda.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar