Deo glumačkog ansambala Beogradskog dramskog pozorišta zatražilo od direktora Juga Radivojevića da Branislav Lečić ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve” zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld.

Sedamanest glumaca je podržalo ovu inicijativu dok je njih 14 bilo uzdržano. Našem portalu je danas pre podne nezvanično rečeno da nije ni planirano Lečić večeras igra pošto ima alternaciju i da će ga menjati kolega Nenad Gvozdenović. Međutim, iz izvora bliskih pozorištu potvrđeno je da se radi o svojevrsnom buntu u pozorištu.

To je potvrdio i Lečić na svom tviter profilu, postavljajući poruku koju je dobio i u kojoj piše da će do daljeg u dogovoru sa rediteljom Bobanom Skerlićem predstva „Kad su cvetale tikve“ biti igrana bez njega.

Podsetimo, portal Nova.rs je eksluzivno objavio da je glumica Danijela Štajnfeld otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić.

Danijela je ispričala da je bila silovana 2012. godine, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku.

Reagujući na izjavu Štajnfeld, Lečić je istakao da su njene tvrdnje „najgnusnija laž“ koje imaju za cilj ga diskredituju.

„Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi glumice.

Lečić je prethodnog dana snimio video u kojem je direktno optužio medije da su ga već etiketirali kao silovatelja, iako on još uvek nije, kako kaže, optužen za tako gnusan zločin.
Prema saznanjima Nova.rs, Lečić će biti saslušan sutra u prostorijama beogradske policije po nalogu Višeg tužilaštva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar