SANU Foto: Zoran Lončarević

Svi planirani skupovi, predavanja, tribine i koncerti u SANU odloženi su u skladu sa najnovijim preporukama i odlukama Kriznog štaba za suzbijanje pandemije Kovid- 19, saopšteno je iz ove institucije.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti svi programi, koji su bili planirani u periodu od 9. novembra do kraja meseca, odloženi su. Takođe, uvode se ograničenja za pristup korisnicima u Biblioteku SANU, Arhiv SANU, Arhiv u Sremskim Karlovcima i Audiovizuelni arhiv i centar za digitalizaciju, navodi se u saopštenju.

Precizira se da se čitaonice zatvaraju za rad sa publikom, kao i da će Biblioteku i arhive moći da koriste samo istraživači-saradnici SANU i instituta SANU, a ostali istraživači na osnovu prethodnih najava i odobrenja rukovodstava tih jedinica SANU.

Najnovijom odlukom ograničava se broj posetilaca u Galeriji SANU i Galeriji nauke i tehnike SANU na ne više od 10 posetilaca u svakom trenutku, uz otkazivanje vođenih grupa, s tim što će radno vreme galerija biti od 11 do 19 časova, dodaje se u saopštenju ove institucije.

Među otkazanim događajima je i kamerna izložba „Milutin Milanković“ u Biblioteci SANU, koja je trebalo da bude otvorena sutra i traje do 27. novembra, povodom stogodišnjice prijema slavnog naučnika u članstvo Srpske kraljevske akademije u okviru manifestacije „Muzeji za 10„. Odložen je i večerašnji koncert pod nazivom „Veče vokalne muzike Stanojla Rajičića i Petra Konjovića“, kao i nastup Milice Serafimović, planiran za sutra. I omaž Isidori Žebeljan, koji je trebalo da bude održan 16. novembra, uz učešće Žebeljan ansambla i prijatelja i izvođenje kompozitorkine kamerne muzike, takođe je odložen.

Komemorativni skup „Sećanje na Vladimira Veličkovića“, planiran za 16. novembar u 12 sati, moći će da se prati isključivo onlajn, na sajtu SANU.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar