Plakat predstave "64". Foto: Atelje 212

Premijera predstave “64” Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović koja je bila planirana za 17. april u Ateljeu 212 pomerena je na 21. april u 19.30 sati.

Pretpremijera i prva repriza koje su bile zakazane za 16. i 18. april takođe su otkazane, objavljeno je na sajtu ovog teatra.

U predstavi igraju Hana Selimović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić.
Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić – Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

Reč je o praizvedbi nove drame Tene Štivičić, jedne od najcenjeninjih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (Dvije i Svici) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.
U komadu “64“ autorka razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo:

“Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu. Ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da neuspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primoranih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uverenja Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne. ‘64’ je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti”, navodi se u najavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar