Foto: Kulturni centar Beograda/Promo

Kamerni sastav „Monk“, u čijem su sastavu klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović, održaće koncert večeras u 20 časova u Galeriji „Artget“ u Beogradu.

Na programu su dela Isidore Žebeljan, Menotija, Mijoa i Stravinskog originalno komponovanu za violinu, klarinet i klavir.

Novoosnovani ansambl „Monk“ je orijentisan ka interpretaciji moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. Pre svega se temelji na entuzijazmu i profesionalizmu trojice mladih umetnika koji su se okupili sa ciljem da umetničku muziku prezentuju kroz uticaj plesa, džez i etno muzike, kao i interpretacija domaćih afirmisanih i neafirmisanih kompozitora.

Koncept sa kojim su započeli muzički put se zasniva na plesovima poreklom iz Severne i Južne amerike sa početka 20. veka kao što su tango i regtajm, koji su premijerno izvedeni na BLISS festivalu u Gornjem Milanovcu a potom i na Arlem festivalu u Arilju. „Monk“ je imao priliku da nastupi na Kaleidoskopu kulture u okviru fondacije – Novi Sad Evropska prestonica kulture kao i na MetaWorld festivalu u Beogradu. Buduća vizija ansambla je saradnja sa kompozitorima kao i predstavljanje muzike koja je karakterno orijentisana ka igri, plesu, sceni i pokretu.

Bonus video: Koncert na Kolarcu – Najbolji kamerni pijanista i najstarija aktivna vokalna solistkinja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar