Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI, EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI, Alain JOCARD / AFP / Profimedia, EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA

Nova ostvarenja Frensisa Forda Kopole, Dejvida Kronenberga, Pola Sorentina, Jorgosa Lantimosa i Pola Šredera su među filmovima u takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg 77. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

Ukupno 19 filmova će biti u takmičarskoj selekciji festivala koji će se održati od 14. do 25. maja, piše „Deadline“.

Poznata imena koja će lansirati nove radove u takmičarskoj selekciji uključuju Alija Abasija, koji donosi film „The Apprentice“, priču o mladim danima Donalda Trampa. Andrea Arnold se vraća sa filmom „Bird“, u kojem glavne uloge tumače Beri Kogan i Žak Odijar. Poslednje delo Šona Bejkera, američkog reditelja, pod nazivom „Anora“, takođe će biti prikazano na Kroazeti. Jorgos Lantimos, reditelj filma „Poor Things“, lansiraće „Kings Of Kindness“, svoju najnoviju saradnju sa Emom Stoun. Dejvid Kronenberg se vraća sa filmom „The Shrouds“, a Pol Šreder će predstaviti „Oh Canada“, u kojem igraju Džejkob Elordi, Uma Turman i Ričard Gir. Od poznatijih imena tu je i Kiril Serebrenjikov koji predstavlja svoj novi film „Limonov – The Ballad“.

Već najavljena velika imena potvrđena danas uključuju „Megalopolis“, najnovije ostvarenje dobitnika Zlatne palme, Frensisa Forda Kopole, koje ima premijeru tokom gala projekcije u petak veče, 17. maja. Film će biti prikazan u takmičarskoj selekciji. Van konkurencije, Kevin Kostner će premijerno prikazati prvi deo „Horizon: An American Saga“. I Džordž Milerov dugoočekivani nastavak „Furiosa: A Mad Max Saga“, takođe je van konkurencije.

Kan će ove godine otvoriti francuska komedija „Le Deuxième Acte“ reditelja Kventina Dupjua. U glavnim ulogama su Vinsent Lindon, Lui Garel i Rafael Kenar, koji će biti prisutni. Film će biti prikazan van konkurencije kao svetska premijera na Kroazeti u utorak, 14. maja, a četvorodelno ostvarenje će istog dana biti pušteno u francuske bioskope.

Bonus video: Vudi Alen na festivalu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare