novi film Rase Andrica - Leto kada sam naucila da letim
Scena iz filma Leto kada sam naučila da letim Foto:Promo/Sense Production

Nakon sada već kultnih filmova "Kad porastem biću kengur", "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", Radivoje Raša Andrić režirao je "Leto kada sam naučila da letim" čiji zvanični trejler je danas objavljen.

Ova porodična priča imaće premijeru u februaru, nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji, a u pitanju je ekranizacija istoimene knjige Jasminke Petrović, koja je uvrštena u preporučenu lektiru za osnovne škole i u kojoj su podjednako uživali mladi i odrasli čitaoci.

Reditelju Raši Andriću je ovo prvi film nakon hita „Kad porastem biću kengur“, koji je kao i njegovi prethodni filmovi „Munje!“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“, stekao kultni status i veliki broj fanova.

„Leto kada sam naučila da letim“ je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i dugo čuvane porodične tajne pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu (Hvar) u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu.

Foto:Promo/Sense Production

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

novi film Rase Andrica - Leto kada sam naucila da letim
Scena iz filma Leto kada sam naučila da letim Foto:Promo/Sense Production

Ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno mlađoj publici, a producenti Maja Popović Milojević i Milan Stojanović najavljuju da će „Leto“, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju deca, mame, tate ali i bake i deke.

– Drago nam je da možemo publici da ponudimo jedan nežan letnji film o vrednostima porodice i prijateljstva, koji će među sobom moći da podele i da u njemu, kroz smeh i suze, zajedno uživaju gledaoci različitih generacija – poručuju producenti.

Film „Leto kada sam naučila da letim“ realizovan je u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

novi film Rase Andrica - Leto kada sam naucila da letim
Scena iz filma Leto kada sam naučila da letim Foto:Promo/Sense Production

Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Bonus video: Premijera filma „Zlatni dečko“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar