Šinej o Konor Foto:Pacific Press / ddp USA / Profimedia

"Showtime" je objavio trejler za “Nothing Compares”, dokumentarac o usponu Šinejd O 'Konor, koji će biti dostupan na strimingu od 30. septembra.

U trejleru pevačica kaže da nikada nije želela da postane pop zvezda uprkos svetskom uspehu pesme “Nothing Compares 2 U” i objašnjava svoj način razmišljanja u kontroverznom nastupu na Saturday Night Live 1992, u kojem je protestvovala protiv seksualnog zlostavljanja dece u Katoličkoj crkvi pocepavši fotografiju pape Ivana Pavla II.

“Naišla sam na članak o porodicama koje su pokušavale da podnesu pritužbe protiv crkve zbog seksualnog zlostavljanja, a bile su ućutkane”, priseća se Šinejd u trejleru. “Uglavnom, sve u što sam verovala bila je laž.” Dodaje: “Posao umetnika ponekad je da pokrene razgovore o teškim temama. Umetnost tome služi… Pokušali su da me pokopaju. Nisu shvatili da sam seme.”

Dokumentarac u režiji Ketrin Ferguson koristi arhivske snimke, muzičke video zapise i nastupe uživo kako bi istražio život i karijeru O ‘Konor od 1987. do 1993. godine. Kao što se vidi u trejleru, i sama O’Konor u novom intervjuu razmišlja o tom razdoblju iz današnje perspektive.

Bonus video: Čuturilo: Čitav koncert YU grupe mi je bio vremeplov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar