Izložba fotografija istaknutog umetnika Endrua Ketlina Foto:Endru Ketlin

Izložba fotografija slavnih muzičara poput Šinejd O Konor, Bono, Kristi Mur, istaknutog umetnika Endrua Ketlina biće otvorena danas u podne na Sava Promenadi u okviru jubilarnog, desetog Beogradskog irskog festivala.

Na izložbi će biti prikazane fotografije iz nove knjige „Pesma bunta – lica irske muzike“ na kojima će domaća publika i gosti prestonice imati priliku da vide neke od najvažnijih muzičkih imena kao što su Liam O’Maonlai, Šejn Mekgauan, Šinejd O Konor, Bono, Kristi Mur, Finbar Fjuri, Fergal Šarki, Bob Geldof, Damien Dempsi, Fil Linot i Rori Galager. Poznati po svojoj energiji, kako na sceni, tako i van nje, ovi umetnici izmenili su lice irske muzike i pretvorili je u međunarodnu silu kakva je danas.

Izložba fotografija istaknutog umetnika Endrua Ketlina Foto:Endru Ketlin

– Jedna od tema koje autor izložbe Endru Ketlin prepoznaje jeste borba, energija koja se budi u potrazi za slobodom, a čija se ekspresija krije u muzici. Svi u Irskoj znaju da pevaju, jer je to sastavni deo našeg identiteta. Ta zadivljujuća snaga koju poseduju muzičari kakvi su Bob Geldof, Fin Linard, Van Morison ili Bono, dolazi iz borbe za nezavisnost. Srbija se takođe tokom istorije borila za slobodu i zato, neposredno, razume o čemu irski muzičari pevaju. Čak iako ne razumete reči, vi osećate tu energiju – kazao je Jaš Kaminski, direktor Beogradskog irskog festivala.

Izložba fotografija istaknutog umetnika Endrua Ketlina Foto:Endru Ketlin

Beogradski irski festival (BIF) zamišljen je kao sinergija filmske, muzičke, likovne i književne umetnosti. Program festivala daje pregled irske kulture i uključuje jake društvene, istorijske i kulturološke elemente. BIF ima za cilj da uvede, informiše, edukuje i pre svega zabavi srpsku publiku. Izložba na Sava Promenadi biće otvorena do 31. marta.

Bonus video: Bono Voks na Sarajevo Film Festivalu

Komentari

Svi komentari (0)