Vranje, 22.10.2021. 41. Borini pozorišni dani u Vranju, Od Sofke do Nejre
Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Organizatori Festivala Borini pozorišni dani koji će se po 42. put održati od 21. do 28. oktobra, Grad Vranje i JU Pozorište "Bora Stanković", saopštili su danas zvaničnu selekciju za koju je i ove godine bio zadužen Slobodan Savić.

Festival, odnosno takmičarski program počinje predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta, slede „Izbiračica“ i „Kus petlić“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, potom „Rolerkoster“ Ateljea 212, „Poslednje devojčice“ u izvođenju Pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice i „Rat i mir“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare, u čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište čiji će ansambl odigrati predstavu „Crna ovca“.

Direktor PBS Nenad Jović i umetnički direktor Bojan Jovanović podsetili su da je novim pravilnikom festivala 21. oktobar 21. oktobar „rezervisan“ za nastup vranjskog ansambla, koji će tog dana obeležiti i Dan pozorišta.

Prema rečima selektora, slogan ovogodišnjih pozorišnih dana je „Kuda plovi ovaj svet?“, i on je proizašao iz „aktuelnih dešavanja u društvu“.

„Uspeli smo da zadržimo kvalitet predstava, i nismo pravili kompromise po tom pitanju. Svako odgovorno pozorište može da se nosi aktuelnim dešavanjima u društvu, a u tu grupa spada i Pozorište Bora Stanković“ – rekao je on tokom konferencije.

Pokrovitelj festivala je Grad Vranje, a Pozorište Bora Stanković ga organizuje i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i sponzora. Ovogodišnji budžet je 5 miliona dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter