Novogodišnji baletski spektakl u Narodnom pozorištu

Kultura 26. dec. 202010:31
Podeli:
Scena iz "Labudovog jezera" Foto:Promo/Narodno pozorište

Novogodišnji baletski gala koncert zakazan je za ponedeljak, 28. decembra od 19 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u izvođenju solista i ansambla Baleta tog teatra, saopšteno je iz ove kulturne ustanove.

U okviru gala programa scenskog spektakla biće izvedeni najlepši dueti i igre iz baleta kao što su „Labudovo jezero“ i „Krcko Oraščić“ Čajkovskog, „Don Kihot“, prema čuvenom romanu Servantesa, „Bajadera“ Ludviga Minkusa, „Korsar“ Adolfa Adama, ali i „Ko to tamo peva“, po istoimenom filmu Dušana Kovačevića i Slobodana Šijana.

Bojana Žegarac i Jovica Begojev na sceni Narodnog pozorišta Foto:Promo/Narodno pozorište

Najavljeno je da će se pred publikom te večeri pojaviti: Bojana Žegarac Knežević, Jovica Begojev, Teodora Spasić, Jovan Veselinović, Tijana Šebez, Ana Ivančević, Ines Ivković, Olga Olćan, Ivana Savić Jaćić, Miloš Živanović, Nikola Bjanko, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Milena Ogrizović, Margareta Čeromuhina, Hoze Iglesias, Ada Raspor, Milja Đurić, Darina Bulakovska, Silvija Džunja, Brankica Mandić, Miloš Marijan, Milica Jević, Miloš Kecman, Tatjana Tatić i Semjuel Ges.

Ulaznice su u prodaji na blagajni pozorišta i onlajn, a svi programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab, dodaje se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Komentari

Vaš komentar