Podeli:
Festival Novi tvrđava teatar u Čortanovciam Foto: Branislav Lučić

Festival Novi tvrđava teatar na otvorenim terasama Vile Stanković u Čortanovcima je odložen zbog epidemije koronavirusa i umesto u julu biće održan od 4. do 9. septembra, saopštili su organizatori i naveli da će u u ovogodišnjem izdanju publika moći da vidi predstave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

Za otvaranje Novog tvrđava teatra predviđeno je izvođenje predstave “Upotreba čoveka” po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića. Ova predstava je nastala u koprodukciji Novog tvrđava teatra sa Novosadskim pozorištem, festivalom Grad teatar u Budvi i sarajevskim “East West centrom”.

U programu festivala su i ansambl predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice – “Ukulele Jam” Alena Meškovića u režiji Dina Mustafića, a potom i predstava Zagrebačkog kazališta mladih „H.E.J.T.E.R.I“, prema novoj drami Dina Pešuta, u režiji Judite Gamulin.

Najavljeno je i izvođenje “Seljačke opere” Bele Pintera u režiji Atile Keresteša, u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Segedinskog nacionalnog teatara, kao i još jedna, “završna predstava izvan kokurencije koja će biti izvedena u čast nagrađenih”.

“Zbog velikog interesovanja publike za Novi tvrđava teatar, žao nam je što smo morali da pomeramo datume. Međutim, ovo je prilika da zajedno sa publikom proverimo taj rani septembarski termin. Može se pokazati kao festivalski pogodniji, pa, ako se u to uverimo, možda ćemo ga i zadržati”, saopšteno je iz organizacionog tima festivala.

Komentari

Vaš komentar