Predstava Alisa u zemlji strahova
Scena iz predstave Alisa u zemlji strahova Foto:Nebojša Babić

Nakon dva otkazivanja, poznat je novi termin premijernog izvođenja predstave "Alisa u zemlji strahova" Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog. To je 3. februar, a pretpremijera je zakazana za 30. januar na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tekst je inspirisan epizodama iz čuvene knjige „Alisa u zemlji čuda“ Luisa Kerola, a Eva Mahkovic ga je pisala isključivo za JDP.

Glavna tema odrasle Alise je, kako je najavio JDP, proticanje vremena: vremena koje teče, iako svet već odavno ne pruža ni približno ono što je generaciji bilo obećano kao nešto što se podrazumeva: „Kad budete veliki, moći ćete sve.“ Sada je i to da se bude bilo šta – veoma teško. Tako su brojni likovi „Alise u zemlji strahova“ odrasle mlade devojke koje proticanje vremena posebno obeležava: dosta dugo sam na ovom svetu, iskoristila sam svaku priliku (kako je trebalo), a skoro za sve je već prekasno.

Predstava Alisa u zemlji strahova
Scena iz predstave Alisa u zemlji strahova Foto:Nebojša Babić

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Denis Murić. Scenografiju potpisuju Numen/For use i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

U autorskom timu su scenografkinja Vanja Magić, kostimografkinja Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak, dok scenski govor potpisuje Ljiljana Mrkić Popović.

Prvo izvođenje je bilo planirano za 22. decembar, ali je to pomereno za 15. januar kada je odmah nakon konferencije za medije premijera otkazana. Reprizna izvođenja komada „Alisa u zemlji strahova“ na repertoaru su 6. i 10. februara.

Bonus video: Milena Radulović najzad u pozorištu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar