Foto: Promo

Novembar na HBO Max striming platformi biće veoma uzbudljiv, jer pored prve srpske serije "Deca zla" rađene prema bestseleru Miodraga Majića, koja je izašla pre tri dana, gledaoce očekuje i druga sezona serije "Ćutanje" Dalibora Matanića, kao i nova bosanskohercegovačka serija Jasmile Žbanić "Znam kako dišeš" koja je imala premijeru na ovogodišnjem Venecija film festivalu.

Takođe, biće prikazan i slovenački film „Priče iz kestenove šume“ s Ivanom Roščić u glavnoj ulozi, kao i nova sezona Max Original serije „Julia“, te filmovi „65“, „Ponovno ljubav“, „Daliland“ i još mnogo toga…

„Deca zla“ (na programu od 2. novembra)

Maskirani počinilac ubija istaknutog političara i ostavlja mu stari zlatnik u ruci. Sve upućuje na to da je reč o ritualnom ubistvu. Nikola Bobić, branilac, nevoljno preuzima slučaj i postaje deo opasne igre koja će mu zauvek promeniti život.

„Dalilend“ (na programu od 3. novembra)

U oštrom kontrastu s dinamičnom scenom Njujorka 1970-ih, serija flešbekova prati priču o intenzivnoj mladoj ljubavi Dalija i Gale. Kroz romantičan objektiv, obojen njegovom čežnjom za nečim izgubljenim, Dali priča Džejmsu priče o svojoj mladosti.

„Ćutanje II“ (9. novembar)

Dok pokušavaju da reše lične drame i ubistva, naši junaci shvataju da je cena borbe za bolje sutra visoka, ali vredi je platiti.

„Znam kako dišeš“ (23. novembar)

Serija od šest epizoda „Znam kako dišeš“, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, prati rad tužiteljke Nevene Murtezić (Jasna Đuričić) čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dečaka, a istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se prepliću s istragom. Reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić. Pored Jasne Đuričić, u seriji igraju Lazar Dragojević, Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović, Lana Stanišić…

„Priče iz kestenove šume“ (24. novembar)

Malo nakon Drugog svetskog rata, u šumi između Italije i Jugoslavije, stari stolar Mario i mlada prodavačica kestenja Marta dele sećanja na prošlost. Nekada davno, u nekoj dalekoj zemlji, živeli su ostareli muž i žena. Starica se razbolela i umrla, a starac, škrti stolar, ostao je sam. Razmišljajući o životu koji je živeo, upoznaje mladu ženu, prodavačicu kestenja koja je očajnički želela da napusti dom i nađe bolji život u inostranstvu. Okruženi samo prirodom, ove usamljene duše dele lepa sećanja, kao i razmišljanje o svojoj budućnosti. Da li bi trebalo da ih proganja dotadašnji život, ili ih zove neki drugi put i pridruživanje mnogim drugima u hodu na klimavim nogama ka nepoznatom životu?

„Julia II“ (16. novembar)

U drugoj sezoni, Julia i njen odani suprug Paul vraćaju se iz svog doma u Francuskoj i otkrivaju da je njen uspeh promenio sve. Kroz njen jedinstveni joie de vivre, ona i njen tim moraju da se nose s WGBH-om, Belom kućom i pretnjama iz prošlosti, dok nastavljaju da vode javnu televiziju i suočavaju se s društvenim problemima koji su i danas prevladavajući.

„65“ (26. novembar)

U ovom akcionom naučno-fantastičnom filmu, Adam Drajver glumi Majlsa, pilota astronauta koji se srušio na nepoznatu planetu. Sa samo jednom prilikom za spašavanje, Majls mora da se probije kroz neistražen teren pun ogromnih i smrtonosnih stvorenja.

Bonus video: Dokumentarac o stvaranju filma „Čuvari formule“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar