Foto: Promo

Nakon Venecije, bosanska premijera nove šestodelne serije "Znam kako dišeš“, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića biće održana večeras u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru.

„Znam kako dišeš“, u kojoj glavnu ulogu igra Jasna Đuričić, prva je serija s ovih prostora koja je svetsku premijeru imala na čuvenoj Mostri. Kad je prošlog meseca publika na Venecijanskom filmskom festivalu imala prilike da vidi prve dve epizode, „Znam kako dišeš“ je dobila sjajne kritike i izazvala veliki interes svetskih platformi i TV stanica za prikazivanje, podseća Klix.ba.

Ova nova serija, čiji su reditelji Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristkinja Elma Tataragić, nastala je u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma i Deblokade.

Reč je kriminalističkoj seriji koja se odigrava u Sarajevu, a sve počinje slučajem samoubistva maloletnika koje pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljke Nevene Murtezić. Samohrana majka tinejdžera, koja se pride razvodi, sve teže balansira život sa sinom Dinom (17) i posao koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti – siže je nove serije.

Jasmila Žbanić Foto:EPA/URS FLUEELER

– Pitanja poverenja, odnosa majke i deteta, slučajevi gde roditelji ne znaju svoju decu – mislila sam da je interesantno razviti to kao priču od šest epizoda. Sve jeste inspirisano stvarnim pričama iz Bosne, ali i pričama koje sam imala sa svojom ćerkom. Pokušala sam jednom da joj objasnim zašto je jedan dečko u Bosni izvršio samoubistvo, i da sve nedoumice koje ima treba da reši kroz razgovor sa mnom i s ocem. A ćerka mi je rekla – Neću da razgovaram s tobom jer imam svoje dostojanstvo. Shvatila sam tad da ne poznajemo svoju decu, i koliko samo imamo predrasuda o deci. Posebno u ovom novom dobu, u kojem ne mogu da primenim ništa od onoga što su me roditelji učili. Moram danas da nađem nova „instrumente“ da budem roditelj. I to je klica celog ovog projekta – objasnila je Jasmila Žbanić u Veneciji.

Pored Jasne Đuričić, u seriji igraju Lazar Dragojević, Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović, Lana Stanišić…

Bonus video: Venecija, crveni tepih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar