Nova serija „Deca zla“ Foto:Promo

Prva srpska serija koja će se emitovati na HBO biće "Deca zla", koja je rađena prema knjizi Miodraga Majića.

Radnja ovog trilera, koji na HBO Max stiže 2. novembra, smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti rešeni. Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

Nova serija „Deca zla“ Foto:Promo

U glumačkoj postavi su Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Anica Dobra, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Na društvenim mrežama oglasio se i autor knjige Miodrag Majić:

– Beskrajno srećan! Prva srpska serija koja će biti premijerno prikazana na HBO! Hvala vam!

Serija „Deca zla“ nastala je u „Firefly“ produkciji. Publika će konačno imati prilike da pogleda ovu seriju, čije snimanje je započeto još davne 2019. godine, a premijera se najavljivala 2021.  U međuvremenu, bilo je reči o bunkerisanju i drugim problemima, ali sada zvanično stiže 2. novembra na male ekrane i to na HBO Max. 

„Vizije, halucinacije i proviđenja deo su ove priče i donose elemente fantazije u sirovi krimi triler koji se događa na ulicama Beograda. Sam grad sa skrivenim mestima koja pomažu junacima da uspeju u svojim namerama, postaje vrlo bitan i razvija atmosferu misterije u kojoj potraga za ubicom postaje metafora potrage za istinom. Rađena je po istoimenoj knjizi koja je postala besteler koji je doživeo petnaest izdanja“, navodi se u opisu serije.

Takođe, serija „Znam kako dišeš“ čiji su kreatori Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović biće prva BH serija koja će se naći na HBO.

Kako smo ranije pisali, „Znam kako dišeš“, u kojoj glavnu ulogu igra Jasna Đuričić, prva je serija s ovih prostora koja je svetsku premijeru imala na čuvenoj Mostri. Kad je prošlog meseca publika na Venecijanskom filmskom festivalu imala prilike da vidi prve dve epizode, „Znam kako dišeš“ je dobila sjajne kritike i izazvala veliki interes svetskih platformi i TV stanica za prikazivanje. Reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić.

Bonus video: Miodrag Majić – I dalje pisanjem pokušavam da probudim ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare